27 Şubat 2011 Pazar

Mehmetçik'e görünmez üniforma

Mehmetçik'e görünmez üniforma
27 Şubat 2011 Pazar 11:44
Mehmetçik, Türk mühendislerin geliştirdiği yeni nesil görünmez üniformalar sayesinde termal kamera ve dürbünlerle görülemeyecek.



Türk mühendisler, savunma sanayinde birçok ilkten sonra bir hayali gerçekleştirdi. Güneydoğu Anadolu'daki birliklerde görevli, terörle mücadele eden Türk askeri görünmez oldu. Tamamen Türk mühendisler tarafından üretilen "Gümüş" görünmez kumaşlar sayesinde Mehmetçik, uydu ya da radarlar tarafından tespit edilemeyecek. Hayalet üniformalar, geçen yıl itibariyle envantere girmeye başladı.

GECE KULLANILACAK
TSK'nın gece harekatlarında kullanılacak yüzde 99.9 saf gümüşten üretilen hayalet üniformalar, düşman unsurlar tarafından yer belirlemek için kullanılan termal kamera ve gece görüş dürbünlerine yakalanmıyor. Bu teknolojiyle gece harekatlarının başarısı 2 katına çıkacak. Gümüş kumaş, radyasyonun etkilerinden korunmak için sivil hayatta da kullanılıyor. Ceket ya da gömleklerin vücuda değen kısmına yerleştirilen Tex-Therm kumaş, özellikle cep telefonunun yaydığı radyasyon dalgalarının vücut ile temas etmesini engelliyor. Tex-Therm teknolojili kumaşlar alev geciktiricilik özelliği sayesinde, yanmaya karşı da dayanıklı, ayrıca zararlı haşerelere karşı korunmalı olması

SIRADA NESNELER VAR
Görünmez elbiseyi üreten Öztek firması, 8 yıldır bir başka proje üzerinde çalışıyor. Hacettepe Üniversitesi ile ortak yürütülen "Gizlem ağı" projesi nesnelerin de görünmez kılınmasını hedefliyor. "Gizlem ağı", nesnelerin şeklini değiştirerek göz yanılsaması sağlıyor. Örneğin bir tank, ağaç olarak görünüyor. Askeri araçlar, radarlar tarafından tespit edilemiyor. Multispektral Kamuflaj adı verilen teknoloji ABD, Almanya ve Fransız ordularında da kullanılıyor.

26 Şubat 2011 Cumartesi

Deniz Kuvvetleri'nden Uluslararası Operasyon

Deniz Kuvvetleri'nden Uluslararası Operasyon
Sadece Türk vatandaşlarını değil, yabancı uyruklu yolcuları da kurtarıyorlar...
Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan yazılı bir açıklamada, Türkiye vatandaşlarının Libya’dan tahliyesi kapsamında yeni rakamlar duyuruldu. Açıklamada, bin 222 Türkiye vatandaşının yanı sıra 25 değişik ülke vatandaşının da tahliye kapsamında Türkiye’ye getirilmek üzere, TCG İskenderun ve TCG Oruçreis gemileriyle yola çıkarıldığı bildirildi.

GEMİLERDE 25 DEĞİŞİK ÜLKEDEN 517 YABANCI YOLCU VAR

Dışişleri’nden yapılan açıklamada, “Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Personel Nakliye Gemisi TCG İskenderun ve TCG Oruçreis firkateyni toplam 1738 yolcu ile Bingazi Limanı’ndan saat 08.00’de hareket etmiştir. Gemilerde 1221 vatandaşımızın yanısıra 25 değişik ülkeden 517 yabancı yolcu bulunmaktadır. Gemilerimizin 28 Şubat 2011 tarihinde sabah 08.00’de Marmaris’te olmaları beklenmektedir,” denildi.

Açıklamaya göre, iki gemide, bin 221 Türkiye vatandaşının yanı sıra, 208 Vietnam, 99 Bosna Hersek, 31 Kore, 30 Sırbistan, 22 Bulgaristan, 17 Ukrayna, 11 Polonya, 11 Suriye, 10 Tunus, 9 Ürdün, 7 Fas, 5 Tayland, 5 ABD, 4 Filipinler, 4 Irak, 2 Pakistan, 1 Hindistan, 1 İtalya, 1 Kanada, 1 Libya, 1 Lübnan, 1 İngiltere, 1 Romanya ve 1 Cezayir uyruklu yolcu bulunuyor.

Dışişleri Başkanlığı'ndan konuya ilişkin yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Libya’dan vatandaşlarımızın tahliyesi faaliyetlerine iştirak eden Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Personel Nakliye Gemisi TCG İskenderun ve TCG Oruçreis firkateyni toplam 1738 yolcu ile Bingazi Limanı’ndan saat 08.00’de hareket etmiştir. Gemilerde 1221 vatandaşımızın yanısıra 25 değişik ülkeden 517 yabancı yolcu bulunmaktadır.

Gemilerimizin 28 Şubat 2011 tarihinde sabah 08.00’de Marmaris’te olmaları beklenmektedir.

Gemilerde bulunan yabancı yolcuların ülkelere göre dağılımı aşağıda sunulmaktadır:

Her Pile Hükmedecek Tek Şarj Cihazı

Her Pile Hükmedecek Tek Şarj Cihazı
İmkansızı başarabilen şarj cihazı sayesinde, pillere bakış açınız değişirken, çevreye de zarar vermeyeceksiniz. Peki bu dediklerimiz nasıl mümkün olabilir?
Dünya pek çok çevresel sorunla boğuşuyor. Karbondioksit salınımı kurallarına uymayan otomobiller, çarpık kentleşme ve sanayileşme, problemlerin başında geliyor. Oraya buraya fırlatmak zorunda kaldığımız çinko ve zararlı metal kaynağı piller de duruma yardımcı olmuyor. ECO Battery Charger isimli cihaz, pil sorununun üstesinden gelmek için geliştirilmiş.

Yılın Buluşu

Bazı çevre örgütlerinden, "Yılın Buluşu" ödülünü kazanan ECO Battery Charger, her tür pili şarj edebiliyor. Evet, her tür diyoruz, zira yalnızca şarj edilebilen piller değil, kullanıp atılan piller de listeye dahil. Cihaz, pilin içindeki kimyasalları harekete geçirip voltajı artırarak, şarj fonksiyonu olmayan pillerin bile 20 kez daha kullanılmasını sağlıyor.

Çarpıcı cihazın fiyatı ve ülkemize ithal edilip edilmeyeceği belirsiz. Lakin bu tür zekice tasarlanmış ve doğa dostu zımbırtıları ülkemizde görmeyi çok isteriz.

Meşhur Bilderberg toplantısına bu yıl hangi Türkler katılıyor

  Dışarıya tamamen kapalı bu kulüp, komplo teorisyenlerinin de sıkça beslendiği bir yer olma özelliğini taşıyor. Bu yıl, organizasyona 23 ül...