23 Kasım 2013 Cumartesi

Mısır, Türk büyükelçisinin ülkeyi terketmesini istedi

Mısır Dışişleri Bakanlığı, Mısır'ın Ankara Büyükelçisi'nin geri çekilmesini, Türkiye'nin Kahire Büyükelçisi'nin ülkeden ayrılmasını ve iki ülke arasındaki diplomatik temsil düzeyinin düşürülmesini kararlaştırdı. Gül: Mısır'da olağanüstü bir dönem var Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, "Mısır Dışişleri Bakanlığı'nın, Mısır'ın Ankara Büyükelçisi'nin geri çekilmesi, Türkiye'nin Kahire Büyükelçisi'nin ülkeden ayrılması ve iki ülke arasındaki diplomatik temsil düzeyinin düşürülmesi kararını" değerlendirirken, şunları söyledi: "Orada olağanüstü bir dönem var. Ümit ederim ki Türkiye ve Mısır arasındaki bu durum geçicidir. Mısır'ın bir an evvel demokrasiye kavuşmasını temenni ederiz. Mısır ve Türkiye Akdeniz'de adeta bir elmanın iki yarısı gibidir. Ümit ediyorum ki bunlar tekrar rayına oturur."

MEB özel sürücü kursları yönetmeliğinde değişikli yaptı

Yeni yönetmenliğe göre 120 saat eğitim mecburiyeti, Halk Eğitimi Merkezi tarafından düzenlenen kursla 150 saate tamamlanıyor. Milli Eğitim Bakanlığı'nın Özel Sürücü Kursları yönetmeliğinde yaptığı değişiklik sonucunda, önceden 30 saat olan ehliyet komisyonu üyelerine verilen eğitim süresi, 150 saate çıkarıldı. Yeni yönetmenliğe göre 120 saat eğitim mecburiyeti, Halk Eğitimi Merkezi tarafından düzenlenen kursla 150 saate tamamlanıyor. Milli Eğitim Bakanlığı, Özel Sürücü Kursları yönetmeliğinde değişiklik yaptı. MEB Özel Sürücü Kursları yönetmenliğinde ve sınav esaslarında yaptığı değişiklikle 30 saat olan kurs süresini 150 saate çıkardı. Buna göre, daha önce 30 saat eğitim alarak ehliyet komisyonunda görev yapan kişiler, 120 saat daha eğitim alarak, eğitim süresini 150 saate tamamlamış olacaklar. Yeni uygulama nedeniyle Çerkezköy'de ehliyet komisyonunda yer alan görevliler için kurs düzenlendi. Halk Eğitimi Merkezi tarafından Hacı Fahri Zümbül Anadolu Lisesi'nde verilen kurs, 21 Ekim'de başladı. Hafta içi 19.00 ile 23.00 saatleri arasında verilen kursun 21 Kasım'da bitirileceği ifade edildi.

22 Kasım 2013 Cuma

Öğretmen Kariyer Basamaklarının Ayrıntıları

Milli Eğitim Bakanlığı, Başkent Öğretmenevi'nde 3 günlük süren eğitim ve istişare toplantısı gerçekleştirdi. Toplantı 81 İl Milli Eğitim Müdürünün katılımıyla gerçekleştirildi. Toplantıda, öğretmenlerin kariyer basamakları ile ilgili çalışmanın tamamlandığı ve sadece Maliiye Bakanlığı'nın onayının beklendiği bilgisi verildi. Maliye Bakanlığı bütçe onayından sonra kariyer basamakları sisteminin uygulanacağı söylendi. Öğretmenlerin kariyer basamakları 5 kademeden oluşacak 1. Stajyer öğretmen 2. Öğretmen 3. Uzman öğretmen 4. Kıdemli Uzman Öğretmen 5. Baş Öğretmen Kademeye göre maaş verilecek Her kariyerdeki öğretmenin maaşı, sorumluluğu, iş yükü ve özlük hakları farklı olacak. Kariyer basamaklarında yükselme aşamalı olacak basamakları atlamak olmayacak. Sınav'ın puanının %50'si değerlendirmeyi etkileyecek Düzenlemede ilk göze çarpan bilgiler şunlar: Kariye Basamakları; Stajyer Öğretmen, Öğretmen, Uzman Öğretmen, Kıdemli Uzman Öğretmen, Başöğretmen olmak üzere beş kademeye ayrıldı. Bu kademeler arasındaki değerlendirmeler %50 Sınav + %50 Değerlendirme Çizelgesi üzerinden oluşacak toplam puan üzerinden yapılacak. 7 yılını dolduran 'Uzmanlık Öğretmenlik Sınavı'na girebilecek Uzman Öğretmen, Kıdemli Uzman Öğretmen, Başöğretmen kademelerinde kontenjan sınırı bulunmayacak. 7 yılını dolduran öğretmenler "Uzman Öğretmenlik", 12 yılını dolduran öğretmenler "Kıdemli Uzman Öğretmenlik", 17 yılını dolduran öğretmenler "Başöğretmenlik" sınavlarına katılabilecek. Yükselme aşamalı olacak basamakları atlamak olmayacak Kariyer basamaklarında yükselme aşamalı olacak basamakları atlamak olmayacak. Geçişler kademeler arasında dikey değil yatay olarak yapılacak, yani "Uzman Öğretmen" olunmadan "Kıdemli Uzman Öğretmen" olunamayacak. Değerlendirme Çizelgesinde ise ilk göze çarpanlar şunlar: Doktora ve yüksek lisansa ek puan verilecek. Değerlendirme de öğretmenler arasında tartışma konusu da olan tezli ve tezsiz yüksek lisans ayrımı yapılacak. Kıdeme, e-akademi eğitimlerine, bilimsel, kültürel, sanatsal ve sportif etkinliklere puan verilecek. Ayrıca yayımlanmış eseri olanlara(ISBN), yurt içi ve yurt dışı hakemli dergilerde makalesi yayımlananlara, bilimsel inceleme-araştırması bulunanlar ile proje hazırlayıcısı ve yürütücülerine ek puanlar verilecek. Kariyer Basamakları Puanlama Sistemi Taslak Çalışması

Öğretmenlere Kariyer Zammı Gündemde

Yeni sistem uygulamaya girerse öğretmenler kariyer geçişlerinde sınava tabi tutulacaklar. Katıldığı bir sempozyumda açıklama yapan, Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü Grup Başkanı Ali Yılmaz, yeni sistemde uzman öğretmenlerin maaşında 200-250 TL, kıdemli uzman öğretmenlere 250-450 TL, başöğretmenlere de 450- 550 TL arasında zam amaçlandığını kaydetti. Yeni kariyer sisteminde ilk basamaktaki öğretmenlere de derecesine göre 60 TL'ye kadar zam gündemde.

Meşhur Bilderberg toplantısına bu yıl hangi Türkler katılıyor

  Dışarıya tamamen kapalı bu kulüp, komplo teorisyenlerinin de sıkça beslendiği bir yer olma özelliğini taşıyor. Bu yıl, organizasyona 23 ül...