27 Eylül 2010 Pazartesi

İnternete özgürlük geldi!

İnternete özgürlük geldi!

27 Eylül 2010 Pazartesi 08:00İnternete girmek için telefon bağlatma zorunluluğu ve ayda 20 Lira sabit ücret ödemek tarih oldu. Üstelik bu yepyeni uygulamayla aynı fiyata iki kat hız geliyor!Artık internet için telefona sabit ücret ödemek yok!
İnternete girmek için telefon bağlatma zorunluluğu ve ayda 20 Lira sabit ücret ödemek tarih oldu. Üstelik bu yepyeni uygulamayla aynı fiyata iki kat hız geliyor!

Doping ADSL 2+'ın yepyeni icadı Doping Sade Internet sayesinde internet kullanıcıları artık sadece internet ücretini ödeyecek.

Kullanılmasa dahi sadece internete girebilmek için her ay telefona ödenen sabit ücret ödemelerini sona erdiren bu yeni icat sayesinde kullanıcılar aynı fiyata iki kat da hızlanabilecek.

Başbakan'ın çılgın projesi bu olabilir!

Başbakan'ın çılgın projesi bu olabilir!

27 Eylül 2010 Pazartesi 14:04Hıncal Uluç'un yazısından sonra tahminler havada uçuştu ve hepsi yalanlandı ancak bir ihtimal daha ortaya çıktı. Nazım ALPMANOrkinosunu da al gitOkunma : 7311Yorum : 315:47 İran'da şiddetli deprem15:45 İLESAM'dan Osmanlıca kursu15:42 İsrail İran'ı füzeyle değil virüsle vurdu15:40 MİT Müsteşarı Fidan, Başbakanlık'ta 15:29 Pentagon'un ödünü patlatan kitap15:24 Rusya'da inanılmaz kaza kamerada15:22 Altın ve gümüş fiyatı rekor kırdı!15:19 Kaldırımdaki sakızına 514 dolar15:13 Otobüste öyle bir yere sıkıştı ki15:05 Kayseri'de ihracat artışa geçti15:00 Vergi ve SSK borçlularına müjde!14:57 Rusya-çin Arasında Yeni Enerji Koridorları14:52 Siirt'te öğrenci servisi devrildi14:39 Beni değil paramı kurtarın14:34 100 bin çocuk okumuyor
T.C. Cumhurbaşkanlığı Himayesinde çalışmaları süren Türkiye'nin Stratejik Vizyonu 2023, Cumhuriyetin Yüzüncü Yılına güçlü ve ihtişamlı girebilmesi için çalışmalarını sürdürüyor.

2008 yılındaki Hazırlık Çalıştayları ve Kongre'nin ardından 2009 ve 2010 yılındaki 81 İl Çalıştayları sonunda ortaya konacak.

HINCAL ULUÇ'UN SÖZ ETTİĞİ PROJE Mİ?

Sitede yer alan Murat Saylan imzalı bir dizi proje var. Bu projelerden birisinin Hıncal Uluç'un sözünü ettiği çılgın proje olma ihtimali üzerinde duruluyor....

Boğaza yapay ada, telefrik gibi tahminlerin yoğunluğu göz önüne alındığında projenin içeriğinin o söylentilere de neden olmuş olabileceği ihtimalini doğuruyor...

Türkiye'nin Stratejik Vizyonu sitesinde yen alan Murat Saylan imzalı projeler arasındaki Uygarlıklar Köprüsü projesinin Başbakan'ın 'çılgın projesi' olabileceği iddia ediliyor.

Projeler arasında bulunun Çanakkale Köprüsü, Hızlı Tren ve Yerli Otomobil'in de gerçekleşmesi yönünde adımlar atılıyor olması, ihtimali daha da güçlendiriyor:

BAKIN PROJELER NELER İÇERİYOR?

- Uygarlıklar Köprüsü

İstanbul boğazındaki köprülerin arasına bir anıt köprü kuralım. Bu köprü diğer köprülere benzemesin. Mimarisi ve büyüklüğüyle herkesi şaşırtsın. Birbirinden çok uzakta 4 ayağı olsun. İkisi Avrupa yakasında, ikisi Asya yakasında. Ayakları bir daire birleştirsin. Dairenin üstü gezi ve kafeler alanı olsun. İnsanlar ayakların üzerinde yürüyerek daireye ulaşsın. Burada, muhteşem boğaz ve İstanbul manzarası eşliğinde insanlar yemek yiyebilsin, keyifli dakikalar geçirebilsin. Köprü sadece yaya trafiğine açık olsun. Köprünün altında teleferik kabinleri yolcu taşısın. Daireye ulaşmak için acelesi olanlar ve sadece karşıya geçmek isteyenler için köprünün ayakları ve dairesi altında gidip gelen bu raylı kabinlere binsinler. Bir ayağın dibinden diğer ayağın dibine insanlar kabinde seyahat edebilsinler. İstanbul ve boğaz manzarasının eşsiz güzelliğini görsünler.



Uygarlıklar Köprüsü’nün 100. yıla faydaları neler olabilir?

• Dünyada Türkiye’nin ve Türklerin imajını olumlu anlamda değiştirir. Türkiye’ye ve Türklere sempati artar.

• İstanbul’u dünyanın en güzel kenti yapar.

• İstanbul’u dünyanın başkenti yapar.

• İstanbul’u sonsuza kadar Türk kenti yapar.

• Türkiye’nin ve İstanbul’un simgesi olur.

• Çok turist çeker. (Yılda 20 milyon)

• Dünyanın 7 harikasından biri olur.

Kaynak: haber7.com

Hastaları öldürüp yeniden diriltecekler

İnanılmaz ama gerçek! Bu yeni teknoloji ile, cerrahlar hastaları önce öldürüyor, sonra da diriltiyor. Nazım ALPMANOrkinosunu da al gitOkunma : 7305Yorum : 315:47 İran'da şiddetli deprem15:45 İLESAM'dan Osmanlıca kursu15:42 İsrail İran'ı füzeyle değil virüsle vurdu15:40 MİT Müsteşarı Fidan, Başbakanlık'ta 15:29 Pentagon'un ödünü patlatan kitap15:24 Rusya'da inanılmaz kaza kamerada15:22 Altın ve gümüş fiyatı rekor kırdı!15:19 Kaldırımdaki sakızına 514 dolar15:13 Otobüste öyle bir yere sıkıştı ki15:05 Kayseri'de ihracat artışa geçti15:00 Vergi ve SSK borçlularına müjde!14:57 Rusya-çin Arasında Yeni Enerji Koridorları14:52 Siirt'te öğrenci servisi devrildi14:39 Beni değil paramı kurtarın14:34 100 bin çocuk okumuyor
ABD'li doktorların geliştirdiği bu yeni teknoloji ile ameliyat olacak hastaların vücutları ölüm anındaki ısısına düşürülecek ve sonra donmuş vücutta ameliyat gerçekleşecek.

İngiliz Gazetesi Daily Telegraph'ın haberine göre, Harvard Üniversitesi Tıp Fakültesinden cerrahlar, ciddi ameliyatlarda kullanılmak üzere tüm vücudun donmasını sağlayan yeni bir teknik geliştirdi.

Anesteziye ve yaşam destek ünitelerine olan ihtiyacı azaltan buluş, hastanın kalp atışlarını durduruyor ve böylelikle beyne ve diğer organlara zararı en aza indiriyor.

Araştırmacılar, hastaların vücudundaki kanın vücut ısısını en aza indiren bir sıvıyla değiştirildiği bu yeni tekniği insanlar üzerinde denemeye başladı.

657 Yasa Tasarısı Memura Açılım mı? Çalım mı?

657 Yasa Tasarısı Memura Açılım mı? Çalım mı?

06 Haziran 2010, 16:34 Memurdan HABER

AKP Hükümeti 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu´nda yapmaya hazırlandığı değişikliklerle memurları hak arama mücadelesinden uzaklaştırmayı amaçlıyor.


AKP Hükümeti´nin 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu´nda yapmaya hazırlandığı değişiklikler, süt izninin süresinin artırılması, çocuk yardımının düzenlenmesi, giyecek yardımının nakit olarak verilmesi gibi konularla gündeme getirilse de, asıl olarak memurları hak arama mücadelesinden uzaklaştırmayı amaçlıyor.

Artık memurlar, usulsüz şikayette bulunmak, kendini geliştirmede yeterli gayreti göstermemek, yetkili olmadığı halde basına bilgi vermek gibi gerekçelerle disiplin cezası alabilecek. Taslağa göre memurların üst disiplin amirleri ise vali ve kaymakamlar olacak.

ASIL AMAÇ GİZLENİYOR


Memur sendikalarından saklanarak hazırlanan 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu´nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı Taslağı´nın içeriği yavaş yavaş ortaya çıkıyor.

Taslak, babalık izninin 10 güne çıkarılması, süt izninin günde 3 saate yükseltilmesi, her çocuk için yardım ödenmesi, giyecek yardımının nakit olarak ödenmesi, emekli memurların da toplu görüşme hükümlerinden yararlanması gibi konularla gündeme geldi. Ancak taslağın asıl amacı, ´disiplin cezası´ düzenlemelerinde görülüyor.
Söz konusu maddelerde memurlar, ´disiplin cezası´ ile korkutulup, ses çıkarmayan, tepki göstermeyen, üç maymunu oynayan memurlar haline getirilmek isteniyor.

CEZALAR AMİRİN İNSAFINA BIRAKILIYOR


Taslakta, disiplin amirlerinin tayin ve tespitinin Devlet Personel Başkanlığı´nın görüşüne dayandırılması zorunluluğu kaldırılıyor. Adli, askeri ve akademik personel haricindeki memurlar için üst disiplin amiri, illerde vali, ilçelerde kaymakam olacak.

Ceza nedeni olarak taslağa eklenen hükümler ise ceza vermenin esas olacağı bir düzenlemenin amaçlandığını ortaya koyuyor. Yani memurların ceza alması artık eskisinden de fazla amirinin iki dudağı arasında olacak.

Taslağa göre memurun uyarma, kınama ve aylıktan kesme cezalarına karşı disiplin kuruluna, kademe ilerlemesi durdurulması cezası için yüksek disiplin kuruluna, kaymakamlar tarafından verilen cezalar için valiye itiraz hakkı var.

İtiraz süresi 7 gün olarak belirlenirken, itiraz edilen makamın 30 gün içinde kararını açıklaması öngörülüyor. Ayrıca, uyarma ve kınama cezalan hariç, verilen cezalar itiraz edilip edilmediğine bakılmaksızın idari yargıya taşınabilecek.

´KENDİNİ GELİŞTİREMEDİN´ CEZASI


Hizmette gösterdiği yetersizlik sebebiyle kurumların stratejik plan ve performans hedeflerinin gerçekleşmemesine yol açmak, usulsüz şikayette bulunmak, görevine veya iş sahiplerine karşı kayıtsızlık göstermek veya ilgisiz kalmak, görevin iş birliği içerisinde yapılması ilkesine aykırı davranışta bulunmak aylıktan kesme cezası gerektiriyor.

Taslağa göre kademe ilerlemesinin durdurulması cezasını gerektiren haller ise şöyle: Kendini geliştirme, sorun çözme, planlama konularında yeterli gayret ve çabayı göstermemek, verilen emirlere itiraz etmek, görevleri tam ve zamanında yapmamak, hizmetin yürütülmesinde ve görevin yerine getirilmesinde kurumlarca belirlenen usul ve esaslara uymamak, görev sırasında amirlerine hal ve hareketleri ile saygısız davranmak, kurumların çalışma ortamını ve düzenini bozmak.

DEMEÇ VERMEK YASAK

Yine taslağa göre devlet memurlarının, basın kuruluşlarına açıklama yapması da yasak. Tasarı bu haliyle kabul edilirse, memurlar, yetkili olmadığı halde basına, haber ajanslarına veya radyo ve televizyon kurumlarına bilgi veya demeç verdikleri gerekçesiyle kademe ilerlemesinin durdurulmasıyla cezalandırılacaklar.

Ayrıca yıl içinde iki defa kademe ilerlemesinin durdurulması cezası alan memur, devlet memurluğundan çıkarılacak. Sicil puanı uygulaması kalkıyor diye müjdelenen taslağa göre disiplin cezası almayanlar, yani sicili temiz olanlar ödüllendiriliyor.

Taslağa göre son 10 yılda herhangi bir disiplin cezası almayan memurlara, ilave kademe ilerlemesi verilecek.

Meşhur Bilderberg toplantısına bu yıl hangi Türkler katılıyor

  Dışarıya tamamen kapalı bu kulüp, komplo teorisyenlerinin de sıkça beslendiği bir yer olma özelliğini taşıyor. Bu yıl, organizasyona 23 ül...