7 Aralık 2010 Salı

Wikileaks belgelerinde Türkiye!..

Önce Afganistan şimdi de Irak Savaşı'yla ilgili gizli belgeleri yayınladı, dünya yerinden oynadı.

Wikileaks internet sitesinin yayımladığı 400 bin belgede, Amerika'nın Irak'ta işkencelere göz yumduğu, ülkede ölen ıraklı sivil sayısının da düşünülenden çok fazla olduğu belirtiliyor.

Yayımlanan belgeler Irak Savaşı'yla ilgili olunca Türkiye'nin adı da 100'ün üstünde belgede geçiyor.

Örneğin 17 Kasım 2004 tarihli bir belgede, Amerikan askerlerinin tutukladığı Türk vatandaşı direnişçilerden söz ediliyor. Türkiye yapımı tüfeklerin de direnişçiler tarafından kullanıldığı belgelerde yer alan konular arasında.

5 Mayıs 2007 tarihli bir belgede, Bağdat yakınlarında bir köprüyü uçurmaya çalışan direnişçilerin Türkiye tarafından finanse edildiği iddia ediliyor.

"Saldırı tehdidi" başlığını taşıyan Şubat 2007 tarihli bir belgede de, Kerkük'teki kimyasal saldırılardan bahsediliyor. Bu saldırılarda, kullanılan gazın Türkiye'de yaşayan kimliği belirlenemeyen bir Iraklı tarafından sağlandığı öne sürülüyor.

Wikileaks'in yayımladığı belgelerde, terör örgütü PKK ile ilgili ifadeler de var.

25 Şubat 2006 tarihli bir belgede, Habur yakınlarında kendisinin PKK'lı olduğunu söyleyen 1 kişi Amerikan askerleri tarafından yakalanıyor.

Ancak Amerikan askerleri şahsın can güvenliği "tehlikeye girer" gerekçesiyle, PKK'lıyı Irak güvenlik güçlerine teslim etmiyor.serbest bırakıyor. dosya kapatılıyor.

Hürriyet gazetesine konuşan belgeleri yayımlayan Wikileaks'in kurucusu Jullian Assange, elinde Türkiye ilgili başka konularda da belge olduğunu söyledi, "Özellikle Türkiye'nin Avrupa Birliği üyeliğiyle ilgili elimizde birçok belge var " dedi.

Asange "bu dökümanların birebir tercüme edilmesi gerek. Yanlış tercümeyi göze alamam. Bu nedenle sizin aracılığınızla Türkçe tercümanlara da çağrı yapıyorum" diye konuştu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Meşhur Bilderberg toplantısına bu yıl hangi Türkler katılıyor

  Dışarıya tamamen kapalı bu kulüp, komplo teorisyenlerinin de sıkça beslendiği bir yer olma özelliğini taşıyor. Bu yıl, organizasyona 23 ül...