4 Temmuz 2011 Pazartesi

Futbolda deprem ! Şike operasyonu

Futbolda şike iddialarına yönelik İstanbul Özel Yetkili Cumhuriyet Başsavcılığı ve Emniyet Müdürlüğü koordinesinde başlatılan, Spor Toto Süper Lig ile Bank Asya 1. Lig'in 2010-2011 sezonuna yönelik soruşturma kapsamında 50 kişi gözaltına alındı.

Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı Mehmet Berk tarafından yürütülen ve 2010 yılında başlatılan soruşturma çerçevesinde, İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya, Trabzon, Eskişehir, Sivas, Giresun, Diyarbakır, Mersin ve Bolu'da bu sabah başlatılan operasyon sonucu gözaltına alınan kişiler, soruşturmanın yürütüldüğü İstanbul'a getirildi. İstanbul'da gözaltına alınanlar ve diğer illerden getirilenler, emniyete götürülmeden önce Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirildi.

2010 yılında başlatılan soruşturma çerçevesinde, adı geçen kulüplerin 2010-2011 sezonuna yönelik bütün maçlarının incelendiği bildirildi ve Fenerbahçe, Trabzonspor, Beşiktaş ve Sivasspor kulüp binaları arandı.

-TÜRK FUTBOLUNU AYAĞA KALDIRAN SORUŞTURMA-
Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğüne bağlı ekipler, futbolda şike iddialarına ilişkin teknik takibin ardından İstanbul'da ve bir çok ilde bazı evlere sabah saatlerinde operasyon düzenledi ve Türk futbolunda deprem etkisi yaratacak bir olay ortaya çıktı.

Operasyonlarda, Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım başta olmak üzere bazı başkanlar, yöneticiler ve futbolcular ile birlikte 50'ye yakın kişi gözaltına alınarak Vatan Caddesi'ndeki emniyete getirildi.

Gözaltıların "Şike ve Teşvik Primi" iddiası nedeniyle yapıldığı belirtildi. Daha önce cezası olmayan "Teşvik Pirimi" için 14 Nisan'da yürürlüğe giren Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Yasa ile birlikte 5 yıldan 12 yıla kadar hapis cezası öngörülüyor.

Soruşturma kapsamında Fenerbahçe Kulübü'nün şike ve teşvik olayına karıştığı öne sürülüyor. Trabzonspor'un Eskişehirspor'la berabere kaldığı maç ile ilgili "teşvik primi" söylentisi, Fenerbahçe'nin Eskişehirspor ve Sivasspor'u yendiği maçlarla ilgili ise şike iddiaları var.

Fenerbahçe dışında, Karabük, Beşiktaş, Altay, Gençlerbirliği'nin geçen sezona yönelik maçlarının incelendiği belirtiliyor.

Bu arada Fenerbahçe'nin Nijeryalı futbolcusu Emmanuel Emenike'ye ilişkin teknik takip sonucu kayıtların bulunduğunu belirtildi. Bilindiği gibi Emenike geçen sezonun son 3 maçında (Fenerbahçe maçı ile başlayan üç maç) oynamamış ve bu olay büyük bir yankı yaratmıştı.

Henüz iddia durumunda olan soruşturmada öne sürülenler önümüzdeki günlerde araştırılacak. Ancak olay şimdiden Türk ve dünya spor kamuoyunun gündemine yerleşmiş durumda.

-NELER YAŞANDI ?-


-FENERBAHÇE-
Operasyonlarda, Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın gözaltına alınması bomba etkisi yarattı. Sabah saatlerinde evinden alınan Aziz Yıldırım'ın evi de arandı. Sağlık kontrolünden Haseki Hastanesi'nde geçirilen Yıldırım'ın her zamanki rahat ifadesi gözlemlenmedi.

Fenerbahçe'de ayrıca Asbaşkan Şekip Mosturoğlu ile bazı futbolcular da gözaltına alınarak Vatan Caddesi'ndeki emniyete getirildi. Ayrıca Fenerbahçe Kulübü ile Şükrü Saracoğlu Stadı da arandı. Fenerbahçeli yönetici İlhan Ekşioğlu'nun da otelinde arama yapıldı ve daha sonra kendisi "arananlar" listesine alındı. Akşam geç saatlerde ise Ekşioğlu bulundu ve gözaltına alındı.

Sarı laciverlilerde Eskişehirspor'dan transfer edilen Sezer Öztürk ile Karabükspor'dan transfer edilen Emmanuel Emenike de gözaltına alınan isimler oldular.

Bu arada Fenerbahçe Stadı'nda yapılan incelemerin ardından Fenerbahçe kulübünün muhasebe müdürü Tamer Yelkovan da gözaltına alındı. İleleyen saatlerde de Fenerbahçe Spor Kulübü Amatör Şubeler Koordinatörü Cemil Turan'ın gözaltına alındığı öğrenildi.

-SİVASSPOR-
Operasyon kapsamında Sivasspor Başkanı Mecnun Otyakmaz da gözaltına alındı. Otyakmaz sağlık kontrolünden geçirildi ve emniyete götürüldü. Ayrıca Beşiktaş'tan kiralık olarak alınan ve geçen sezon Sivasspor forması giyen Korcan Çelikay da Boluspor kampında gözaltına alındı ve İstanbul'da emniyete götürülen isimler arasında yer aldı.

-ESKİŞEHİRSPOR-
Eskişehirspor'da ise bugün Sakarya'da bulunan Teknik Direktör Bülent Uygun da gözaltına alınarak emniyete götürüldü. Geçen sezon Eskişehirspor'da futbolcu olarak forma giyen Sportif Direktör Ümit Karan ile Sivasspor'dan transfer olan Mehmet Yıldız da gözaltına alınan isimler içinde yer aldı.

-GENÇLERBİRLİĞİ-
Gençlerbirliği'nde ise futbolcu Mahmut Boz gözaltına alınırken, Serkan Çalık ise yurtdışı kampında olduğu için ülkeye giriş yaptığı anda gözaltına alınacak. Gençlerbirliği'nin eski yardımcı antrenörlerinden Cengiz Demirel de ilerleyen saatlerde gözaltına alınanlar arasına katıldı. Ekipte, Serkan Çalık ile birlikte Serdar Kulbilge'nin de arananlar arasında yer aldığı belirtiliyor.

-ANKARA'DA GÖZALTILAR-
Soruşturma kapsamında Ankara'da 4 gözaltına alındığı bildirildi.

Edinilen bilgiye göre, Ankara Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, futbolda şike iddialarına ilişkin başlatılan operasyon çerçevesinde, Ankara'da 4 kişiyi gözaltına aldı. Ankara'daki kişilerin bir menajer ile Gençlerbirliği kulübünde çalışan bazı kişiler olduğu bildirildi. Zanlıların İstanbul'a gönderildiği bildirildi.

-İZMİR'DE GÖZALTILAR: BİRİ EMRE BELÖZOĞLU'NUN KUZENİ-
Bu arada İzmir'de ise 6 kişi gözlatına alındı. Bu isimler arasında Fenerbahçeli Milli futbol Emre Belözoğlu'nun kuzeni Volkan Bahçekapılı da bulunuyor. Belözoğlu'nun kuzeninin, futbolcuyla mesajlaşmaları nedeniyle gözaltına alındığı iddia edildi.

Gözaltında olanların Çeşme'de tatil için bulunduğu ve bu isimlerin Adanaspor Teknik Direktörü Levent Eriş, Serdar Berkin ile Altay Kulübü Genel Müdürü Erman Ertaş ve Tarık Özartan olduğu öğrenildi. İstanbul Polisi'nin bu isimleri de İstanbul'a götürdükleri ifade edildi.

-ARANAN KULÜPLER: F.BAHÇE, TRABZONSPOR, BEŞİKTAŞ, SİVASSPOR...-
60 ayrı adrese operasyon düzenlenen soruşturma çerçevesinde, Fenerbahçe Kulübü Başkanlık binası, Trabzonspor, Beşiktaş ve Sivasspor kulüp binalarında arama yapıldı. Ayrıca, gözaltına alınan bazı kulüp yöneticileri, menajerler, futbolcuların evlerinde ve çalışma ofislerinde de arama yapıldı.

-GÖZALTINA ALINAN İSİMLERİN LİSTESİ-

Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım
Sivasspor Kulübü Başkanı Mecnun Odyakmaz
Fenerbahçe Kulübü Asbaşkanı Şekip Mosturoğlu
Fenerbahçe Kulübü Mali İşler Müdürü Tamer Yelkovan
Fenerbahçe Spor Kulübü Amatör Şubeler Koordinatörü Cemil Turan
Eskişehirspor Teknik Direktörü Bülent Uygun
Eskişehirspor Sportif Direktörü Ümit Karan
Diyarbakırspor eski Başkanı Abdurrahman Yakut
Altay Kulüp Müdürü Erman Ertaş
Adanaspor teknik direktörü Levent Eriş Futbolcu menajeri Tarık Özertem
Futbolcu menajeri Özden Arslan
Futbolcu menajeri Serdar Berkin
Fenerbahçeli futbolcu Emre Belözoğlu'nun yeğeni Volkan Bahçekapılı
Giresunspor Başkanı Ömer Ülkü
Giresunspor eski yöneticisi Hakan Karaahmet
Giresunspor Taraftarlar Derneği Başkanı Özden Tütüncü
Mersin İdmanyurdu Kulübü Asbaşkanı Beşir Acar
Mersin İdmanyurdu tribün lideri Murat Tanış
Gençlerbirliği eski yardımcı antrenörü Cengiz Demirel
Fenerbahçeli futbolcu Emmanuel Emenike
Korcan Çelikay (Geçen sezon Sivasspor'da kiralıktı)
Eskişehirsporlu futbolcu Mehmet Yıldız (Geçen sezon Sivasspor'da oynadı)
Fenerbahçeli futbolcu Sezer Öztürk (Geçen sezon Eskişehirspor'da oynadı)
Gençlerbirliği futbolcusu Mahmut Boz

Ayrıca Türkiye Futbol Federasyonundan 3 yetkili, bazı menajer ve kulüp yöneticilerinin de aralarında bulunduğu 50 kişi..

-VATAN CADDESİ'NDE SORGULAMA BAŞLADI-
Bu arada tüm gözaltına alınanlar Vatan Caddesi'ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğüne getirildi ve gün içinde sorgulamaları da başlatıldı.

Bu kişilken avukatları ve yakınları müvekkilleri ile görüştü. Avukatlar, Emniyet Müdürlüğünün bahçesinde bir araya gelerek değerlendirmede bulundu. Fenerbahçe Kulübü Başkan Vekili Nihat Özdemir ile yönetici Semih Özsoy da, Emniyet Müdürlüğüne gelerek avukatlardan son durumla ilgili bilgi aldı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Meşhur Bilderberg toplantısına bu yıl hangi Türkler katılıyor

  Dışarıya tamamen kapalı bu kulüp, komplo teorisyenlerinin de sıkça beslendiği bir yer olma özelliğini taşıyor. Bu yıl, organizasyona 23 ül...