26 Ağustos 2015 Çarşamba

Bacakta Sinir Sıkışması Belirtileri

Bacakta Sinir Sıkışması Belirtileri

Sinirler, beyniniz ile vücudunuzun diğer bölümlerini birbirine bağlar. Eğer vücudun belirli bölümlerinde sinirler zayıflarsa, besleyici maddelerin akışını azaltacak, ve sinir elektriksel uyarım kabiliyetini kaybedecektir. İşte bacakta sinir sıkışmasının bazı belirtileri:
Uyuşma
Bacağınız “uykuya dalma” olarak adlandırılan uyuşukluk hissetmeye eğilimi olur. Uyuşukluk hareket etmenizi zorlaştırır. Ayrıca bacağınız ağırlaşır ve kontol etmesi zorlaşır.
Yayılan Ağrı
Ağrı, bacakta sinir sıkışmasının en yaygın belirtisidir. Ağrı, sinirin sıkıştığı bölgenin dışına yayılabilir. Bu, ağrının dizinizden kalçanıza ya da ayağınıza doğru yayılabilceği anlamına gelir.
Yanma Hissi
Yanma hissi, bacakta sinir sıkışmasının başka bir belirtisidir. Bacağınızın içinde, özellikle ağrıyı hissettiğiniz bölgede bir şeyin yanıyor olduğu gibi bir hisse kapılabilirsiniz.
Kas Çekilmesi
Kas çekilmesi ve istemsiz kasılma bacaktaki sinir sıkışmasının işaretlerinden biridir. Aniden ortaya çıkabilir ve sinirlerinize büyük zarara neden olabilir.
İğnelenme ve Karıncalanma Hissi
İğnelenme ya da karıncalanma hissi de ayrıca bacakta sinir sıkışması problemiyle karşılaşan kişilerde yaygındır. Bacağınızın herhangi bir yerinde ortaya çıkabilecek bu hislere parestezi adı verilir.
Kas Yorgunluğu
Kas yorgunluğu bacakta sinir sıkışması sonucu oluşur çünkü sakatlık kan ve besleyici maddelerin kaslarınıza ulaşmasını engeller. Oturmak ya da ayakta durmak bile ağrı ya da yorgunluğu neden olabilir.
Bacakta sinir sıkışmasının belirtileri gece daha kötüleşebilir. Bacaklardaki rahatsızlık ve ağrı, gece uykuya dalmada zorluk ya da uykusuzluğa neden olur.

Bacakta Sinir Sıkışmasının Nedenleri

Genellikle bacakta sinir sıkışmasının başlıca üç nedeni şunlardır:
Aşırı Kullanım
Sinir sıkışmasının yaygın olan bazı vakaları aşırı kullanımdan kaynaklıdır. Bacakta sinir sıkışmasından muzdarip olanların çoğunun bacaklarını aşırı kullandıklarının farkında olmamaları, sinir sıkışmasının başta gelen sebeplerinden biridir. Bacağınızı faaliyetler yoluyla aşırı kullanmanız, daha uzun sürelerde bacağınızı eklemlerle birleştirebilir. Örneğin, bacağınızla kendini tekrarlayan egzersizler yaparsanız, bacağınızı saran bazı dokulara baskı uygulayabilirsiniz.

İncinme ve yaralanma
Bacaklardaki sakatlıklar da ayrıca bacakta sinir sıkışmasına neden olabilir. Sinirlerinizi çevreleyen dokulardaki sarsılma, bacak sinirlerine ciddi zarar verebilir. Sarsılma bu gibi dokularda gerilme, sıkma ve basınca neden olabilir. Sinirde sıkışma şüphesi duyduğunuz bacağınızın sarsılma geçmişini aklınızda tutmanız gereklidir.
Obezite
Obezite, bacakta sinir sıkışmasının başka bir nedenidir. Bildiğiniz gibi, obezite kişinin hareketsiz bir yaşam tarzı olduğunun açık bir göstergesidir. Düzenli koşmak gibi tekrarlayan aktiviteler sinir sıkışmasına neden olurken, tersine, obezite nedeniyle egzersiz eksikliği de ayrıca sinir ezilmesine neden olur.
Bu, sağlıksız bir kalp sonucu kan dolaşımı yetersizliğine sahip olduğunuz anlamına gelir. Obezite kan dolaşımınızı normal hale getirecek bazı basit egzersizleri yapmanıza engel olabilir ve bu yüzden mevcut bacakta sinir sıkışması rahatsızlığınızın iyileşme sürecini yavaşlatabilir.

Duruş Bozukluğu
Yanlış duruş da uyuşmaya olduğu gibi, ayrıca bacakta sinir sıkışmasına da sebep olabilir.

11 Temmuz 2015 Cumartesi

Güzel dualar

Ey Allah’ım! Kötü ahlaklı olmaktan, kötü işler yapmaktan ve yanlış inançlara sapmaktan Sana sığınırım. Hz. Muhammed (s.a.s.)

Güzel dualar

Allah’ım! Verdiğin nimetin yok olup gitmesinden, lutfettiğin afiyetin bozulmasından, ansızın vereceğin cezadan ve Senin gazabını üzerime çekecek her şeyden Sana sığınırım. Hz. Muhammed (s.a.s.)

Seçim görevli ücretleri

7 Haziran 2015 Milletvekili genel seçiminde görevli olanların ücretleri postanelere gönderilmiştir. Sandık Kurulu Başkanı, Memur Üye ve Siyasi Parti Temsilcileri için ödenen seçim ücretleri İl bazında işlemler Maliye Bakanlığı Teşkilatı tarafından tamamlanmış ve yatırılmak üzere işlemler yapılmıştır. Yapılan hesaplamalar ve işlemler neticesinde seçim ücretleri Postane Müdürlüklerine gönderilmiştir. PTT Seçim ücretleri için 10 günlük bekleme süresi bulunmaktadır. Sandık Kurulu görevlileri için gönderilen seçim ücretlerinin 15 Temmuz 2015 tarihinde Postane Müdürlüklerinden T.C. kimlik numarası ile çekilebilecektir. Sandık Kurulu görevlileri seçim ücretleri ne kadar: Kurs verilen sandık kurulu başkanlarına: 219 TL. Devlet memuru olan ve eğitim verilen üyeye: 128 TL. Siyasi parti üyelerine: 64 TL ödenecektir

OKU, YORUMLA ve PAYLAŞ ==> http://www.kpsscafe.com.tr/turkiye/secim-gorevli-ucretleri-15-temmuz-da-odenecek-h42778.html

KPSS CAFE | KPSS Haber Portalı

MEB, 'Rotasyon' duyurusunu yayımladı

ÖĞRETMENLERİN 2015 YILI AYNI EĞİTİM KURUMUNDA AZAMİ ÇALIŞMA SÜRESİNE BAĞLI YER DEĞİŞTİRMELERİNE İLİŞKİN DUYURU
Öğretmenlerin, aynı eğitim kurumunda azami çalışma süresine bağlı yer değiştirme işlemleri, Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmen Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği hükümleri doğrultusunda aşağıda belirtilen açıklama çerçevesinde yapılacaktır.
1- Aynı eğitim kurumunda 30 Eylül 2015 tarihi itibarıyla toplam 15 yıl görev yapan öğretmenler, azami çalışma süresine bağlı yer değiştirme isteğinde bulunacaktır.
2- 15 yıllık görev süresinin hesabına; aynı eğitim kurumunda ikinci görev kapsamında yönetici olarak geçen görev süreleri hariç olmak üzere yıllık izin, hastalık izni, vekalet, geçici görev ve benzeri nedenlerle fiilen yapılmayan öğretmenlik görevleri de dahil edilecektir.
3- Hizmetin gereği veya idari tasarrufla görev yeri değiştirilen öğretmenlerden yargı kararı gereğince eski görev yerlerine iade edilenlerin çalışma sürelerinin hesabında, eski ve yeni görev yerlerindeki hizmet süreleri birlikte değerlendirilecektir.
4- Adı değişen, dönüşen veya birleştirilen eğitim kurumlarında geçen görev sürelerinin tamamı 15 yıllık sürenin hesabında birlikte dikkate alınacaktır.
Örneğin;
a) (A) İlkokulunda 10 yıl görev yapan bir öğretmenin bu eğitim kurumunun adının (B) İlkokulu olarak değişmesi sonrasında aynı okulda 6 yıl daha görev yapmış olması durumunda, bu öğretmenin görev süresi 10+6=16 yıl olarak hesaplanacak ve aynı eğitim kurumunda azami çalışma süresine bağlı yer değiştirme isteğinde bulunacaktır.
....................
5- Aynı eğitim kurumunda alanı değişen öğretmenlerin 15 yıllık görev süresinin hesabında alan değişikliğinden önceki görev süreleri de dikkate alınacaktır.
Örneğin; (A) İlköğretim Okulunda sınıf öğretmeni olarak görev yapmakta iken alan değişikliği sonrasında aynı eğitim kurumuna beden eğitimi öğretmeni olarak atanan öğretmenin 15 yıllık görev süresinin hesabında aynı eğitim kurumunda geçen görev süreleri birlikte değerlendirilecektir.
6- Aynı eğitim kurumunda 15 yıllık çalışma süresinin hesabında kesintili süreler de dahil edilecektir.
Örneğin; (A) Lisesinde 9 yıl görev yaptıktan sonra başka bir eğitim kurumuna yer değiştiren ve daha sonra (A) Lisesine yeniden atanarak aynı okulda 7 yıl daha görev yapan bir öğretmenin 15 yıllık görev süresinin hesabında, söz konusu görev süreleri birlikte değerlendirilecek ve aynı eğitim kurumunda daha önce görev yaptığı 9 yıllık süre de dahil edilerek bu öğretmenin görev süresi 9+7=16 yıl olarak hesaplanacaktır.
7- Aynı eğitim kurumunda 15 yıllık çalışma süresini tamamlayan öğretmenler, coğrafi durum ve ulaşım şartları göz önünde bulundurularak kadrolarının bulunduğu ilçe grupları sınırlılığında olmak üzere alanlarında öğretmen ihtiyacı bulunan 40 eğitim kurumunu tercih edebilecektir. Valiliklerce belirlenen ilçe grupları, il milli eğitim müdürlüklerince internet sayfasında yayınlanacaktır.
8- 15 yıllık çalışma süresine bağlı olarak yer değiştirecek öğretmenler, daha önce toplam 15 yıl süreyle görev yaptıkları eğitim kurumlarını tercih edemeyecektir.
9- Spor liselerinin beden eğitimi öğretmenliğine ilgili mevzuatı uyarınca sınavla atanmış olan öğretmenlerden bulundukları eğitim kurumunda 15 yıllık çalışma süresini tamamlayanlar, spor liselerini tercih edebilecekleri gibi istemeleri halinde alanları itibarıyla atanabilecekleri diğer eğitim kurumlarını da tercih edebilecektir.
10- Güzel sanatlar liselerinin müzik ve görsel sanatlar/resim öğretmenliklerine ilgili mevzuatı uyarınca sınavla atanmış olan öğretmenlerden bulundukları eğitim kurumunda 15 yıllık çalışma süresini tamamlayanlar, güzel sanatlar liselerini tercih edebilecekleri gibi istemeleri halinde alanları itibarıyla atanabilecekleri diğer eğitim kurumlarını da tercih edebilecektir.
11- Bilişim Teknolojileri alan öğretmenlerinden "Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği", "Matematik-Bilgisayar Bölümü", "İstatistik ve Bilgisayar Bilimleri", "Bilgisayar Teknolojisi Bölümü/Bilgisayar Teknolojisi ve Bilişim Sistemleri Bölümü" ve "Bilgi Teknolojileri" mezunları, mesleki ve teknik ortaöğretim kurumlarını tercih edemeyecektir.
12- Fen liseleri ve sosyal bilimler liselerinin bütün alan öğretmenleri aynı tür eğitim kurumlarını tercih edebilecekleri gibi diğer eğitim kurumlarını da tercih edebilecektir. Aynı şekilde diğer eğitim kurumlarında görev yapan öğretmenler de alanları itibarıyla atanabilme dışında başkaca bir şart aranmaksızın fen liseleri ve sosyal bilimler liselerini tercih edebilecektir.
13- Spor liseleri ve güzel sanatlar liseleri dışındaki eğitim kurumlarında görevli görsel sanatlar/resim, müzik ve beden eğitimi alan öğretmenlerinden daha önce ilgili mevzuatına göre spor liseleri ile güzel sanatlar liselerine atanmış olanlar, ayrıldıkları tarihten itibaren aradan beş yıldan fazla süre geçmemiş olması şartıyla bu eğitim kurumlarını tercih edebilecektir.
14- Birleştirilmiş sınıf uygulaması yapılan eğitim kurumlarında görev yapanlar hariç olmak üzere, alanı sınıf öğretmeni olan öğretmenlerden ara sınıflarda görev yapmakta iken aynı eğitim kurumunda 15 yıllık görev süresini dolduranların başka eğitim kurumuna atamaları, aynı sınıf ve şubeyle devam etmeleri şartıyla 4'üncü sınıfı okuttukları ders yılının sona erdiği tarihe kadar ertelenecektir.
Örneğin; (A) İlkokulunda 15 yıldır sınıf öğretmeni olarak görev yapan ve halen 2'nci sınıfı okutan bir öğretmenin aynı eğitim kurumunda azami çalışma süresine bağlı olarak yapacağı yer değiştirme, 4'üncü sınıfı okuttuğu ders yılının sona erdiği tarihe kadar 2 yıl ertelenecektir.
15- Terör eylemleri etkisi ve sebebiyle şehit olan veya çalışamayacak derecede malul olan ya da malul olup da çalışabilir durumda olan kamu görevlileri ile er ve erbaşların öğretmen olan eş ve çocukları ile anne, baba ve kardeşleri; engelli öğretmenler; engellilik durumuna bağlı yer değişikliği yapanlardan bu durumları devam eden öğretmenler ve özel eğitim kurumlarında görev yapan öğretmenler, aynı eğitim kurumunda 15 yıllık çalışma süresine bağlı olarak yapılacak yer değiştirmelere tabi tutulmayacaktır.
16- Aynı eğitim kurumunda 15 yıllık görev süresini dolduranlardan başvuru tarihlerinde aylıksız izinli olanların başka eğitim kurumuna atamaları, aylıksız izinlerinin bitimini müteakip bu kapsamda yapılacak ilk yer değiştirme dönemine kadar ertelenecektir.
17- Eğitim kurumu müdürlükleri, ilçe ve il milli eğitim müdürlükleri, yukarıda belirtilen aynı eğitim kurumunda 15 yıllık çalışma süresini doldurmaları nedeniyle yer değiştirecek öğretmenlerin tespit ve takibini yaparak bu öğretmenlerin yer değiştirme başvuru formu doldurmasını sağlayacaktır. Başvuru formu doldurmayanların formları eğitim kurumu müdürlüklerince doldurularak onaylanacaktır.
18- Başvurular, http://mebbis.meb.gov.tr veya http://ikgm.meb.gov.tr adreslerinde yer alan Elektronik Başvuru Formu doldurulmak suretiyle yapılacaktır.
19- Elektronik Başvuru Formu dışında bir belgeyle veya posta yoluyla yapılan başvurular; gerekli şartları taşımayan başvurular; gerçeğe aykırı bilgi ve belgeyle ya da istenilen bilgileri uygun biçimde işaretlemeden yapılan başvurular ile Elektronik Başvuru Formu imzalanmadan ve onaylanmadan yapılan başvurular geçersiz sayılacak; geçersiz başvurulara dayalı olarak yapılan yer değiştirmeler iptal edilecektir.
20- Yer değiştirme iş ve işlemlerinin yürütülmesi, başvuruların onaylanması ve reddedilmesinden sırasıyla eğitim kurumu, ilçe ve il milli eğitim müdürlükleri görevli, yetkili ve sorumlu olacaktır.
21- Başvuru formunun doğru ve eksiksiz doldurulmasından başvuruyu yapan öğretmen sorumlu olacak; öğretmenler, başvuruların onay işlemleri tamamlanmadan eğitim kurumu yöneticiliklerinden belgeye dayalı bilgi düzeltme talebinde bulunabilecek ve bilgi düzeltmesi yaptıran öğretmenler, süresi içinde yeniden başvuru yapabilecektir. Ancak, başvurunun ilmilli eğitim müdürlüğünce onaylanmasından sonra hiçbir surette düzeltme yapılmayacaktır.
22- Yer değiştirme başvurusunda bulunan öğretmenlerden görev yaptığı il/ilçe dışında bulunanlar, her türlü iletişim aracıyla kadrosunun bulunduğu eğitim kurumu müdürlüğünü bilgilendirmek suretiyle başvurularının onaylanmasını isteyebilecek; eğitim kurumu yöneticileri de süresi içinde başvuruları onaylayacaklardır. Elektronik Başvuru Formlarının çıktısı, formu onaylayan eğitim kurumu müdürlüklerince başvurusu onaylanan öğretmenlere daha sonra imzalattırılacaktır.
23- Başvurular, sırasıyla eğitim kurumu, ilçe ve il milli eğitim müdürlüklerince onaylandıktan sonra geçerlilik kazanacaktır. Başvurular, başvurunun yapıldığı veya izleyen gün içinde eğitim kurumu müdürlüklerince; eğitim kurumu müdürlüğünün onayını takip eden gün içinde ise ilçe ve il milli eğitim müdürlüklerince onaylanacaktır. Son gün yapılan başvuruların onay işlemleri aynı gün tamamlanacaktır.
24- Yer değişikliği başvurusunda bulunan öğretmenlerin hizmet puanları, 24 Temmuz 2015 tarihi dikkate alınarak belirlenecektir.
25- Aynı eğitim kurumunda azami çalışma süresine bağlı olarak yapılacak yer değiştirmeler, öğretmenlerin tercihleri de dikkate alınarak hizmet puanı üstünlüğü göre yapılacaktır.
26- Kadrolarının olduğu ilçe gruplarında bulunan eğitim kurumlarında alanlarında norm kadro açığı bulunmayan öğretmenlerin yer değiştirme işlemleri, aynı eğitim kurumunda azami çalışma süresine bağlı olarak yapılacak bir sonraki atama dönemine kadar ertelenecektir.
27- Aynı eğitim kurumunda 15 yıllık çalışma süresine bağlı yer değiştirecek öğretmenlerden tercihlerine atanamayanlar ile tercihte bulunmayanların atamaları, aynı eğitim kurumundaki görev süresi en fazla olandan başlamak üzere alanlarında öğretmen ihtiyacı bulunan kadrolarının bulunduğu ilçe grubundaki eğitim kurumlarına valiliklerce resen yapılacaktır. Resen yapılacak atamalarda mazeret durumları göz önünde bulundurulacaktır.
28- Yer değiştirme başvuruları 20-24 Temmuz 2015 tarihleri arasında alınacak; atamalar 29 Temmuz 2015 tarihinde yapılacaktır.
29- Yer değiştirme başvurularına ilişkin tereddütler öncelikle il milli eğitim müdürlüklerince giderilecek; bu şekilde giderilemeyen tereddütler ise Bakanlığa bildirilecektir. Yukarıda belirtilen açıklamalarda yer almayan hususlarda Milli EğitimBakanlığı Öğretmen Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinin ilgili hükümleri esas alınacaktır.
İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü

1 Mayıs 2015 Cuma

Parasız yatılı ve bursluluk sınavı başvuruları 20-30 Nisan’da

Sınav maratonu içerisinde yer alan ve 13 Haziran’da gerçekleştirilecek Parasız Yatılılık ve
Bursluluk Sınavı (PYBS) başvuru kılavuzu yayımlandı. Kılavuza göre PYBS adayları 20-30 Nisan
arasında başvurularını yapacak. Sınavın sonuçları ise 21 Temmuz’da ilan edilecek. TEOG’a
katılacak 8’inci sınıf öğrencileri ise başvuru tarihleri arasında belge alacak. Haziran
ayındaki sınavlara girmeyecekler.
Sınava 5, 6, 7 ve 9’uncu sınıfları ile lise 10, 11’inci sınıf öğrencileri katılacak.
Öğrenciler “PYBS Kılavuzu”na ve ilgili mevzuata, ttp://www.meb.gov.tr,http://www.odsgm.gov.tr
ve http://oges.meb.gov.tr internet adreslerinden ulaşabilecek.
Kılavuza göre PYBS adayları 20-30 Nisan arasında başvuru yapacak. Sınava giriş belgeleri 8
Haziran’da yayınlanacak. Sınav 13 Haziran saat 14.00’te düzenlenecek, sonuçlar ise 21
Temmuz’da ilan edilecek.
BAŞVURU KOŞULLARI
Başvuru şartları içerisinde; Maddî imkânlardan yoksun bulunmak (Bunun için ailenin 2014 yılı
yıllık gelir toplamından fert başına düşen net miktarın 2015 Malî Yılı için tespit edilen
7.050,00 TL (yedibinelli TL)’yi geçmemesi gerekir. Geliri bu rakamı geçenlerin, 2828 sayılı
Sosyal Hizmetler Kanunu ile 5395 sayılı Çocuk Koruma Kanunu
kapsamında yer alanlar hariç hangi kontenjan grubunda olursa olsun PYBS
başvuruları kabul edilmeyecektir) ifadeleri yer alıyor. Geçen yılki PYBS kılavuzunda bu rakam
6.150,00 TL (altıbinyüzelli TL) idi.
AÇIK ÖĞRETİM ÖĞRENCİLERİ GİREMİYOR
Kılavuza göre; Açık Öğretim Lisesi, Meslekî Açık Öğretim Lisesi ve Açık Öğretim Ortaokulu
öğrencileri parasız yatılılık ve bursluluktan yararlanamazlar. Tutuklu ve hükümlü öğrenciler
parasız yatılılık ve bursluluk sınavına başvuramazlar.
Özel öğretim kurumlarında öğrenim gören öğrenciler PYBS’ye müracaat edebilirler;
ancak sınavı kazananlar MEB’e bağlı resmî, örgün okul/kurumlarda (ortaokul, imam hatip
ortaokulları ile ortaöğretim kurumları) öğrenimlerine devam etmeleri halinde bu
haklarından yararlanabilirler.
Parasız yatılılık ve bursluluk kaydını kılavuzda belirtilen kayıt süresi içerisinde
yaptırmayan öğrenciler bu haklarından vazgeçmiş sayılır. Parasız yatılılığa hak kazandığı
okula süresi içinde parasız yatılı kaydını yaptırmayan öğrencilerin ilgili yönetmelik
gereğince parasız yatılılıktan bursluluğa geçirilmesi mümkün değildir. Parasız yatılı olarak
öğrenimine devam eden öğrencilere ayrıca burs verilmez.
TERCİHLER 03-14 AĞUSTOS’TA
Parasız yatılılık veya bursluluk hakkından yararlanmak için sınava giren öğrencilerden;
meslek lisesi, teknik lise, genel lise, imam hatip lisesi program türlerinde öğrenim gören
10. ve 11. sınıf öğrencileri, 03-14 Ağustos 2015 tarihleri arasında okul müdürlüklerine
başvurarak yatılılık ve bursluluk tercihlerini yapabilecek.
Pansiyonlu okula yerleştirme sonuçları 25 Ağustos’ta duyurulacak.
8’inci sınıf öğrencilerinin ortak sınavlardan aldığı puanlara göre bursluluğa yerleştirme
işlemleri yapılacak.

Yatılı bölge okulları yerine taşımalı eğitim

Milli Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürü Funda Kocabıyık’ın “yatılı bölge okullarının
artık misyonunu doldurduğu ve bazı bölge okullarında doluluk oranının yüzde 50`nin altına
indiği ve bu okulların kapatılıp, öğrencilerin taşımalı eğitime yönlendirileceğini’’ işaret
eden açıklamasının ardından, gözler taşımalı eğitim sistemindeki aksaklıklara çevrildi.
1997 yılında 8 yıllık zorunlu ve kesintisiz eğitime geçilmesi ile kullanımı yaygınlaşan
taşımalı eğitimle ilgili tartışmalar, 4+4+4 sistemine geçilip, eğitim süresinin 6 saatten,
7.5 saate yükselmesiyle artmıştı. Tartışmaların odağında, öğrencilerin eğitim için evlerinden
uzak yerleşim merkezlerine gitmeleri ve yaşanan servis kazaları yer alıyordu.
TAŞIMALIDA YOL GÜVENLİĞİ
Eğitim İş Sendikası Genel Başkanı Veli Demir yatılı bölge okullarının kapanması halinde,
öğrencilerin bölgedeki cemaat ve tarikatlar için bir kaynak haline geleceğine dikkat çekerek,
şunları söyledi.
“Yatılı okul geleneği ülkemizde Osmanlı’dan beri süregelen bir sistemdir. Bir düzenleme
yapılacaksa, bu köy okullarının geliştirilmesi ilgili olmalıdır.
Doğu ve Güneydoğu’da günde ortalama 20 kilometre yolu kat ederek eğitim görmeye çalışan
öğrenciler var. Ulaşım konusuna da dikkat çekilmesi gerekiyor, ayrıca servis araçlarıyla kimi
bölgelerde ulaşım olanaklarının ve yol güvenliğinin sağlanması söz konusu değil”.
DEĞİŞEN BİR ŞEY OLMADI
Anadolu Eğitim Sendikası Genel Başkanı Cansel Güven ise 4+4+4 sistemiyle birlikte gelinen
noktanın pek çok sakıncayı beraberinde getirdiğini söyledi ve taşımalı eğitimdeki problemleri
şu sözlerle dile getirdi:
“Milli Eğitim Eski Bakanı Ömer Dinçer, ilköğretim 1. sınıfa giden bir öğrenci ile 8. sınıfa
giden bir öğrencinin aynı süre okulda bulunmasının, aynı tuvaletleri kullanmasının, aynı
yemekhaneleri hatta aynı bahçeyi kullanmasının pedagojik ve gelişimsel açıdan çok sakıncalı
olduğunu dile getirmişti. Ancak yeni eğitim sisteminde pek çok okulda tabela dışında bir
ayrıştırma görmedik. Taşımalı eğitimde de durum böyle. Eski sistemde 1. ve 8. sınıf öğrencisi
aynı süre, yaklaşık 6 saat okulda olurlarken yeni sistemde 7.5 saat okulda oluyorlar.”
Taşımalı eğitime kayıtlı öğrencilerin, kırsaldaki fakir aile çocukları olduğunu işaret eden
Güven, 66 aylık çocukların ve ana sınıfı öğrencilerinin yarı aç, üşüyerek bekleşmelerinin
daha da acıklı olduğunu söyledi. Yatılı Bölge Okulları’na, 2013-2014 öğretim yılı için, 159
bin 53 öğrenci kayıt yaptırmıştı.

Meşhur Bilderberg toplantısına bu yıl hangi Türkler katılıyor

  Dışarıya tamamen kapalı bu kulüp, komplo teorisyenlerinin de sıkça beslendiği bir yer olma özelliğini taşıyor. Bu yıl, organizasyona 23 ül...