7 Mayıs 2017 Pazar

Özgeçmiş Örneği

Merhaba arkadaşlar, özgeçmiş örneği ile ilgili ipuçları verceğim.
Özgeçmiş Örneği
Merhaba arkadaşlar,  özgeçmiş örneği  ile ilgili ip uçları verceğim. Yazımızın sonunda da özgeçmiş örneklerini verceğim. Hemen an alt kısma gitmeden önce yazımıza göz gezdirmenizini, ve bilgi almanızı önemle tavsiye ediyorum.
Özgeçmiş  hazırlan sayfalar en fazla 2 olmalıdır. Akademik CV’ler daha uzun olabilmektedir. Gereksiz bilgiler eklemekten mutlaka kaçınmalısınız. CV incelemeleri en fazla 1 ila 3 dakika arasında olduğundan gereksiz bilgiler ile dolu olması önemli bilgileri geri de bırakabilmektedir. Birinci veya üçüncü tekil kişi ağzıyla yazılmalıdır. Genel olarak Times New Roman ya da Arial gibi kolay okunan karakterler kullanılır. 11 veya 12 punto ile yazılmalıdır. Kelime veya cümlelerin altı çizilmemelidir. İmla kurallarına dikkat edilmeli ve başvurulan pozisyon için ön yazı hazırlanmalıdır. Genel başvuru yapılıyor ise ön yazı da hangi alanda çalışılmak istediği yazılmalıdır. Takım elbise ile çekilmiş fotoğraflar eklenmelidir. Silik, bulanık ve arka planı karışık fotoğraflar CV’nizi olumsuz yönde etkileyebilmektedir. E-posta adresi isim ve soyadından oluşmasına dikkat edilmeli. Telefonda kodlaması kolay bir e-posta adresi olmalıdır.
Başvurulan pozisyona uygun özellikler anlatılır, kişi kendini tanıtacağı ve başvuru amacını belirteceği kısa bir paragraf yazılır.
Kişisel bilgiler bölümünde ise ad, açık adres, ulaşabilecek telefon numaraları ve e-posta adresi özgeçmişin başına mutlaka yazılmalıdır. Doğum tarihi, doğrum yeri, medeni durum gibi bilgiler unutulmamalı. Uyruk yurt dışındaki işlere başvuru yaparken yazılır.
Eğitim bilgilerini ise mezun olunan okulların ters kronolojik sırası ile yazılmalısı gerekmektedir. Okullardaki alınan dereceler veya önemli başarılar, genel not ortalamaları belirtilmelidir. Yeni mezun olan birinin bölümü başta olmalıdır. İş deneyimine sahip ise bölümünü iş deneyimi bölümünün altına da yazabilmektedir.
İş deneyimi aynı eğitim gibi ters kronolojik sırasıyla yazılmalıdır. Bunlara ek olarak staj deneyimleri de eklenebilmektedir. Çalışılan yerdeki pozisyonu belirterek her birinin altındaki sorumluluklarını ve genel olarak yapılan işler kısaca listelenir. Başarılı olan alanlar varsa özellikle de vurgulanmalıdır.
Bilinen yabancı diller ve bilgisayar programları kesinlikle belirtilmelidir. Birkaç program veya yabancı dil biliniyorsa hangi seviyede oldukları da belirtilmelidir. Bunların dışarısında başvurulan pozisyondaki özel beceriler de eklenebilir. Meslek ile ilgili profesyonel kuruluşlara üyelik varsa bunlar da CV’ye eklenir. Eğer pozisyon için gerekliyse ek bilgi başlığı altında sürücü belge de belirtilir.
Eğitim ve sertifikalar bu başlık altında yazılmaktadır. Katıldığınız mesleki kurs ve eğitimler burada belirtilir.
Referans ise CV’de iki tane yazılmalıdır. Yeni mezun iseniz referans olarak hocalardan birini biri de stajyer olarak bağlı çalışılan yöneticinden seçmelisiniz. Bir diğer seçenek ise ‘’ Talep edildiğinde referans verilecektir. ’’ ibaresini eklemektir. Referansınız yoksa bu talebi ekleyebilirsiniz. Sizi yakından tanımayan kişileri referans olarak göstermemelisiniz. Aksi takdir de başvurunuz olumluyken olumsuza da dönüşebilmektedir.
Özgeçmişte Dikkat Edilmesi Gereken Önemli Noktalar
Özgeçmiş  çok uzun olmamalı. Verilen bilgiler mülakata çağırılmayı sağlamalıdır.
Özgeçmişteki fotoğraflar iş ilanların başvurabilecek ciddiyette olmasına özen gösterilmelidir.
E-posta isim ve soyadından oluşmuş bir şekilde olmalıdır.
Kişisel beceriler ön plana çıkarılmalıdır. Yeni mezunların çok sık karşılaştığı problemlerden biri ilanlar da tecrübe istenmesi ve  özgeçmişler tecrübe kısımları çoğu zaman boş kalır. Bu durum da üniversitede alınan görevler, üye olunan kulüpler de yapılar, sosyal sorumluluk çalışmaları özgeçmişe eklenir. Hem  özgeçmiş  de ön plana çıkarırken hem de ön yazı kısmına ekleyerek daha göze çarpması sağlanır.
İmla hatalarına özen gösterilmelidir. İşverenler, özgeçmişleri incelerken kişinin gösterdiğini özene daha çok önem vermektedirler. Özgeçmişi hazırladıktan sonra mutlaka başka birilerine de okutulmalıdır.
İletişim bilgileri tam ve doğru bir şekilde yazılmalıdır. İşverenin ulaşabilmesi için gün içerisinde size ulaşabilecekleri telefon ve e-posta adresleri eklenmelidir.
Mezun olmadan önce CV’nizi hazırlayın. Mezuniyeti beklemeden  özgeçmiş  oluşturarak mezun olmadan başvuru yapmaya da başlayabilirsiniz. Özgeçmişinde ve ön yazılar da mezun olunacak tarih kesinlikle belirtilmelidir. Sosyal medya profilleri de artık değerlendirilmektedir. İşverenler günümüzde daha çok sosyal medyayı takip ederek kişileri işe alma artmaktadır. Yalan ve gereksiz içeriklerden mutlaka uzak durmalısınız.
Cv örneklerini incelemek için kaynak linke gidin. Ve binlerce cv örneklerini indirin.
Bu içerik 69 kez okundu

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Meşhur Bilderberg toplantısına bu yıl hangi Türkler katılıyor

  Dışarıya tamamen kapalı bu kulüp, komplo teorisyenlerinin de sıkça beslendiği bir yer olma özelliğini taşıyor. Bu yıl, organizasyona 23 ül...