7 Mayıs 2017 Pazar

Hıdırellez nedir

Türklerin Orta Asya'dan bu yana sürdürdüğü Hıdırellez günü bu yıl da geldi çattı. Hıdırellez şenlikleri binlerce kişi tarafından coşkuyla kutlanacak. Baharın karşılanması anlamına gelen Hıdırellez nedir ve ne zaman kutlanır? Hıdırellez günü hangi güne denk geliyor? Bu önemli gün ile ilgili tüm detaylara bu başlık altından ulaşabilirsiniz. İşte Hıdırellez nedir ve ne zaman kutlanır? sorusunun yanıtı...

Baharın gelişi olarak adlandırılan Hıdırellez günü bu yıl da geldi, çattı. Hıdırellez nedir ve ne zaman kutlanır? sorusu son günlerde merak konusu olmuştu. Türklerin Orta Asya'dan bu yana sürdürüğü Hıdırellez günü hangi güne denk geliyor? Hıdırellez ile ilgili merak edilen tüm biglilere bu başlık altından ulaşabileceksiniz. İşte ? sorusunun cevabı...
HIDIRELLEZ DUASI NEDİR? - HIDIRELLEZDE NASIL DİLEK TUTULUR VE NELER YAPILIR? - İŞTE YAPILMASI GEREKENLER
Hıdırellez gelenekleri arasında en yaygın olanı gül ağacı altına dilek dilemektir. Bu gelenek Hıdırellez akşamında gerçekleştirilir. Dilekler bir kağıda yazılıp asılabileceği gibi şekil olarak da gül ağacının altına çizilebilir. Ev isteyen ev resmi, araba isteyen araba resmi çizebilir. Hıdırellez sabahı da ilk iş gül ağacının dibine gidilir ve o notlar alınıp suya bırakılır.
Hıdırellez akşamında bir diğer dilek dileme biçimi de gül ağacına para asmaktır. Asılan paralar ve dilekler 6 Mayıs 2016 cuma sabahı erkenden geri toplanır. Para cüzdana konulur ve yıl boyunca o para harcanmaz. Hıdırellez parası kişiye o yıl boyunca darlık ve parasızlık yüzü göstermez.
HIDIRELLEZ MESAJLARI
Pek çok geleneksel günümüzde olduğu gibi Hıdırellez de teknoloji tanışmıştır. Son yıllarda artık Hıdırellez zamanı insanlar birbirlerine cep telefonlarından Hıdırellez mesajları gönderiyor; Facebook, Twitter, Whatsapp gibi iletişim araçlarından Hıdırellez mesajları ve sözleri paylaşıyorlar. Siz de yarın Hıdırllez zamanı aşağıdaki mesajlardan istediklerinizi yakınlarınızla paylaşabilirsiniz.

- Bahar geldi yaz geldi Hıdırellez zamanı geldi. Hızır (as) dileklerinizi kabul etsin, Hıdırellez bayramanız kutlu olsun.

- Dileğinizi bağladığınız gül gibi yüzünüz gülsün. Hıdırellez bayramınız kutlu olsun.

- Havalar gibi yüreğinizde hep sıcacık olsun. Hıdırellez'de dilekleriniz kabul olsun.

- Hıdırellez bayramınız kutlu olsun,
Hızır (as) dileğinizi bahşetsin.

- Yaz gelince kağıya dilekler bağlanır gül ağacına. Hızır (as) gelsin ağacınıza dileniğinizi kaul etsin, yüzünüzü güldürsün. Hıdırelleziniz kutlu olsun.

- Hızır aleyhisselam, bugün edilen tüm dileklerinizi kabul etseniz.

- Hızır aleyhisselam ile İlyas aleyhisselam ab-ı hayat suyunu bulsun, dilekleriniz kabul Hıdırellez bayramınız kutlu olsun.

- Evin olsun, araban olsun, olmazsa canın sağ olsun. Hıdırellez bayramın kutlu olsun.
- Hıdırellez ateşini büyüttük, dertlerimizi söndürdük. Hıdırellez bayramında dilekleriniz kabul olsun.

- Yaz dileğini bağla gül ağacına; bu sefer olmazsa bir dahaki bayrama. Hıdırellez bayramınız kutlu olsun.
- Aylardan Mayıs, günlerden Hıdırellez; gününüz hep güneşli talihiniz hep bol olsun. Hızır gününüz kutlu olsun.
- Hıdırellez bayramında dilekleriniz kabul olsun, sağlıklı, bereketli nice yıllar dilerim.
- Bu güzel Hıdırellez akşamında Hızır (as) size ve yakınlarınıza bereket getirsin

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Meşhur Bilderberg toplantısına bu yıl hangi Türkler katılıyor

  Dışarıya tamamen kapalı bu kulüp, komplo teorisyenlerinin de sıkça beslendiği bir yer olma özelliğini taşıyor. Bu yıl, organizasyona 23 ül...