25 Aralık 2010 Cumartesi

12 Dev Adam’ın yeni antrenörü belli oldu

12 Dev Adam’ın yeni antrenörü belli oldu
A Milli Basketbol Takımımız'ın yeni coachu Orhun Ene oldu.

Basketbol Federasyonu Başkanı Turgay Demirel, geçtiğimiz hafta bir toplantı yaptığı başarılı çalıştırıcıya, “Dünya İkincisi 12 Dev Adam, artık sana emanet” dedi. Resmi açıklamanın 10 gün içinde yapılacağı öğrenildi.

YENİ COACHU ORHUN ENE
Miliyet'in haberine göre; 2004 yılından bu yana takımın başında bulunan Karadağlı çalıştırıcı Bogdan Tanjevic’in kontratının bitmesi ve sağlık sorunları nedeniyle sözleşmenin uzatılmasının gündeme gelmemesi nedeniyle arayışlara giren Basketbol Federasyonu Yönetimi, uzun yıllardır ay-yıldızlı ekipte yardımcı antrenörlük yapan ve aynı zamanda Banvit takımını çalıştıran Orhun Ene’de karar kıldı. Geçtiğimiz hafta İstanbul’da Ene ile bir araya gelen ve uzun bir toplantı yapan TBF Başkanı Turgay Demirel’in kararı başarılı çalıştırıcıya bildirdiği ve el sıkışıldığı öğrenildi.

SÖZLEŞME SÜRESİ KONUŞULMADI
Toplantıda gelecek yıllardaki hedefler ve yapılanma hakkında konuşulduğu belirtilirken, anlaşma süresi hakkında bir maddenin gündeme gelmediği, takımın elde edeceği başarılara göre bu sürenin neticeleneceği de ifade edildi.

OYUNCULAR TARAFINDAN ÇOK SEVİLİYOR
Basketbolcular tarafından da çok sevilen ve güvenilen bir isim olduğu bilinen Ene’nin göreve getirilişinde bu özelliğinin de etkili olduğu belirtildi. A Milli Takımımız’ın başında 6 sezon görev yapan Bogdan Tanjevic’in teknik danışman olarak göreve devam edeceği de daha önce açıklanmıştı.

Niang: Herşey daha iyi olacak

Niang: Herşey daha iyi olacak
Fenerbahçe'nin Senegalli golcüsü Mamadou Niang, ligin ikinci yarısında kendisinin ve takımın performansının artacağını söyledi.

Fenerbahçe'nin Senegalli golcüsü Mamadou Niang, ligin ilk yarısında takım olarak sıkıntılar yaşadıklarını, kazanmaları gereken maçlarda puan yitirdiklerini söyledi.

Ligin ilk yarısını FBTV'ye değerlendiren Niang, beklemedikleri puan kaybı yaşadıklarını ifade ederek, ''Kazanmamız gereken puanları, maçları kaybettiğimiz bir ilk yarı oldu. Bu anlamda sıkıntılar yaşadık'' dedi.

Senegalli futbolcu, Fenerbahçe ile sezon öncesi çalışmalara katılamaması karşın genel olarak iyi bir başlangıç yaptığını vurgulayarak, ''İyi başladım. İyi bir şekilde takıma adapte olmaya çalışıyorum. Takımla birlikte sezon öncesi çalışmalara katılmadığım için sıkıntılar yaşadım. Bundan sonra da çaba göstermeye, takımda kendime iyi yer bulmaya çalışacağım'' diye konuştu.

İkinci yarıda daha iyi bir performans sergilemek istediklerini ifade eden Niang, ''Hedefimiz önümüzdeki takımları yakalamak. İlk yarıdaki performansımızdan çok daha iyi bir performans ortaya koyacağız. Ben de ikinci yarıda daha iyi performans sergilemeyi hedefliyorum'' şeklinde konuştu.

Niang, yeni yıl için de dileklerini belirterek, ''Tüm Fenerbahçe camiasına, tüm Türkiye'ye iyi bir yeni yıl diliyorum. Her şeyin başı sağlık. Sağlıklı mutlu bir yeni yıl diliyorum'' diyerek sözlerini tamamladı.

İstanbul için kâbus senaryosu!

İstanbul için kâbus senaryosu!
İngiliz Telegraph Gazetesi, 3 araştırmacının “Fay hattında yaşam yolculuğu” dizisinde bu deprem senaryosunu kullandı. Her zaman olduğu gibi, İstanbul yolları fabrikalara ve iş merkezlerine giderken duman kusan otomobil ve otobüslerle sıkış tepiş. 15 milyon insan için yine sıradan bir gün. Ansızın yer sarsılmaya başladı. Binalar, içlerindeki insanlara mezar olurcasına çöküyor.

Gaz ve su boruları patladı. Panik eden insanlar telefon sistemlerini çökertti. Marmara denizin kıyısında temiz bir bahar havası almak için gezinen insanları bir an içinde dev bir tsunami dalgası önüne katıp götürdü. Felaket günün sonunda tam 35 bin insan yaşamını yitirdi. 200 bin kişi yaralandı. 80 bin binadan geriye sadece koca bir enkaz kaldı. Sultanahmet Camii ayakta kalmayı başardı ama üzerindeki çatlaklar onlarca yıl boyunca büyük 2017 depremini hatırlatacak. İşte bunlar herkesin farkında olduğu depremde yaşanılacak olanlar.

Türkler umursamıyor

Vatan'ın haberine göre; İngiliz The Telegraph gazetesi, 3 araştırmacı kaşifin “Fay hatlarında yaşam yolculuğu” adlı gezilerinin Türkiye ayağında yaptıkları depreme hazırlık gözlemlerini okuyucularıyla paylaştı. Kraliyet Coğrafi Araştırmalar Derneği ve Land Rover otomobil şirketinin desteğiyle gerçekleştirilen gezi de Tamsin Davies, Serena Davies ve Adam Whitaker, Türkiye’nin ciddi bir deprem ülkesi olduğunu ve önlemsizliğin olası bir depremde çok sayıda can alacağını belirttiler. Haberde görüşlerine yer verilen Jeofizik Profesörü Şerif Barış da, “18 bin insanın öldüğü 1999 depreminden sonra İstanbul’da Richter ölçeğine göre 7,5 şiddetinde yeni bir depremin yüzde 65 ihtimalle 30 yıl içerisinde gerçekleşeği hesaplanıyordu. 10 yıl geçti bile.

Olası bir 2017 yılı depremi senaryosunda yaşanılacaklar çok daha ağır olabilir” şeklinde konuştu.

Telegraph’a göre, birçok insan depremin riskini biliyor. Ancak “hazırlık yapıyor musunuz” diye sorulduğunda, sadece yüzde 20’sinden daha azı deprem için hazır olduğunu söylüyor. İtalya’yı da gezen 3’lü, bu ülkenin de Türkiye’den pek farklı olmadığını söyledi.

25.12.2010

bugün 25 aralık 2010 dün okulda nöbetteydim. Yarın yine gideceğim. Biraz yorucu oluyor. ama çalışmam lazım . Okulumuz seviyorum fakat artık ayrılma zamanımın geldiğini hissediyorum. Bu sene altıncı senem bu okulda bir çok kişi ve olay gördüm. Bir çok tecrübelerim oldu. Neyse zaten geçmişle yaşamak insanı bunalıma sürüklüyor. Çok şükür iyi bir ailem mesleğim var. Sağlığımız var bir de iyi kul olabilirsem ne mutlu bana.
Bugün kayın pedergili yolcu ettik. osmaniyeye vardılar.
Arkadaşlara Yusuf hocagil yemeğe iş arkadaşlarıyla çocuğu hayırlamaya gittik.

19 Aralık 2010 Pazar

Performans görevi ile ilgili yapılacaklar

Performans görevleri yönetmeliğe uygun verilmeli, öğrencilerehangi dersten, hangi dönem, kaç tane performans görevi yaptırılacağı, hangi ölçeklerle değerlendirileceği, öğretmenler tarafından sene başı ilk zümre toplantısında kararlaştırılmalı, (İKY. 4/ ö, 95)

* Performanslar; öğrencilerin ilgi, istek, düzey ve imkânları dikkate alınarak belirlenmeli, programda öngörülen eleştirel düşünme, problem çözme, okuduğunu anlama, yaratıcılığını kullanma, araştırma yapma gibi öğrencinin bilişsel, duyuşsal, psikomotor alanlardaki becerilerini kullanmasını, geliştirmesini ve ortaya bir ürün koymasını gerektiren çalışmaları kapsamalı, (19.12.2006/ 95 nolu Genelge)
* Öğrencilere performans görevi verilirken kullanılacak değerlendirme ölçütleri de verilmeli, 1–3. sınıflardaki çalışmaların tamamı derste yapılıp sonuçlandırılmalı, 4–8. sınıflarda ise ön hazırlıkları sınıf dışında, diğer çalışmalar ders içinde ve öğretmen rehberliğinde yaptırılmalı,
* Not ile değerlendirilmeyen seçmeli derslerden sadece isteyen öğrencilere performans görevi verilmeli, istemeyen öğrencilere bu derslerden performans görevi yaptırılmamalı, (İGM. 08.10.2007/ 16251 yazı, md. 3/
*Öğrenciler, yararlandıkları kaynak veya kişileri de belirterek, öğretmenin verdiği süre içinde çalışmalarını teslim etmeli,
* Performans görevleri, öğretmenlerin zümrede belirlediği ölçütlere göre hazırlanan değerlendirme ölçeği veya dereceli puanlama anahtarına uygun olarak, 100 tam puan üzerinden değerlendirilmeli ve teslim edildikten itibaren en geç 10 iş günü içinde sonuçları öğrencilere bildirilmeli. Yapılan hatalar açıklanmalı, çalışmalar öğrencilere dağıtılarak incelettirilmeli ve kesinleşen puanlar e-okul sistemine işlenmeli, (İKY. 33, 35)
* Performansların değerlendirilmesinde kullanılan puanlama ölçekleri öğretmen tarafından bir yıl saklanmalı. Değerlendirmesi tamamlanan performanslar öğrencilere iade edilerek, öğrenci tarafından ders yılı sonuna kadar saklanması istenmeli, (İKY. 40),
* Öğrencilere, bir ya da birkaç gelişim alanındaki çalışmaları arasından öğrenci tarafından seçilen en iyi ürünleri içerecek şekilde ürün dosyası hazırlatılmalı. Ürün dosyaları; proje ve performans görevleri dışında, öğrencinin gelişim düzeyini belirlemek, öğretim sürecinde gerekli önlemleri almak ve öğrencinin başarısına ilişkin öğrenciye, öğretmene, veliye ve okul yönetimine geri bildirimde bulunmak amacıyla kullanılmalı, (İKY. 4/ l, 42)
* 1–5. sınıflarda farklı derslerden hazırlanan ürünler tek bir dosyada saklanmalı, 6–8. sınıflarda öğrencilere bütün derslerden ürün dosyası hazırlatılmayacağına dikkat edilmeli ve birkaç dersten hazırlanan ürünler öğrenciye ait tek dosyada saklanarak, dosya israfına engel olunmalı, (İGM. 08.10.2007/ 16251 yazısı)
* Öğrenci ürün dosyaları, hazırlanan değerlendirme ölçekleriyle değerlendirilmeli. Öğrencinin ürün dosyası hazırladığı derslerin ders içi performans notları belirlenirken ürün dosyası için yapılan değerlendirme öğretmen tarafından dikkate alınmalıdır. (19.12.2006/ 95 nolu Genelge) (Bursa Teftiş)

Sivil SAvunma Kulubü ile ilgili iş ve işlemler

* Yıllık ortalama personel mevcudu 100 den azşleri kılavuzu’nun 112. maddesindeki sığınak, ikaz-alârm, yangın, kıymetli araç-gereç ve malzemelerin korunması ve yedeklenmesi, gizleme, tahliye ve seyrekleştirme konularını içeren bir Sivil Savunma Tedbirleri Plânı hazırlanarak, personel arasında görev bölümü yapılmalı ve millî eğitim müdürünün onayını müteakip uygulamaya konulmalı, olan kurum ve okullarda, ‘Daire ve müesseseler için Sivil Savunma i
* Sivil savunma ile ilgili şahsi mükellefiyet tüzüğü nün 62. maddesi gereğince, yıllık ortalama personel mevcudu 100 ve daha yukarısı olan kurumlarda, İçişleri Bakanlığınca yayınlanan ‘Daire ve Müesseseler İçin Sivil Savunma Kılavuzu’ esaslarına göre bir Sivil Savunma Planı hazırlanarak milli eğitim müdürlüğüne onaylatılıp okuldaki dosyaya takılmalı,
* Personel sayısının 50’den daha az olması sebebiyle, istenen ekiplerin tamamı kurulamayan bina ve tesislerde âmirin uygun göreceği ekipler kurularak önlemler alınmalı, (R.G. 26735), (MEB. 12.01.2009/ 9 sayılı yönerge, md. 86)
* Yıllık ortalama personel mevcudu 200’den az olan kurumlarda; a) İtfaiye servisi, b) Kurtarma servisi, c) İlk yardım servisi kurulmalı, (MEB. Sivil Savunma Denetim Rehberi, 2. bölüm, md. 5/

* Sivil savunma ile ilgili teşkil ve tedbirler tüzüğünün 56, 57. maddeleri gereğince, yıllık ortalama personel mevcudu 200’den fazla olan kurumlarda ise; a) Kontrol merkezi ve karargâh servisi, b) Emniyet ve kılavuz servisi, c) İtfaiye servisi, d) Kurtarma servisi, e) İlk yardım servisi, f) Sosyal yardım servisi, g) Teknik onarım servislerinin tamamı kurulmalı, (RG. 9931, 11757), (TD. 1390, 1461, 1559, 1560, 1561, 1648)
* Kurulan ekiplerin personelinin değişmesi halinde, hemen onay alınarak plân yenilenmeli,
* Okul koridorlarındaki uygun yerlere eğitici özellikte Sivil Savunma Bilgi Levhaları asılmalı, (TD. 1390)
* Her ders yılının ikinci haftası içinde afetlerle ilgili teorik ve sanal uygulamalı eğitim faaliyetleri yapılmalı, (MEB. 1999/ 93 nolu Genelge)
* Sivil savunma ve itfaiye teşkilatlarından da yararlanılarak, 28 Şubat Sivil Savunma Gününde; sivil savunma ve yangınlara yönelik ikaz-alârm tatbikatı, 1–7 Mart Deprem haftasındayapılmalı ve tatbikatlarla ilgili raporlar düzenlenmeli, (TD. 1423, 2105), (Yönetmelik, md. 129, RG. 26735), (MEB. Sivil Savunma Denetim Rehberi, md. 8/ 3) personel tahliye tatbikatı
* Okul ve kurum âmirleri tarafından ‘Milli Eğitim Bakanlığı personel, evrak, bina, tesis, araç ve gereç güvenliğinin sağlanması ve bunlara yönelik her türlü sabotaj, yangın, casusluk ile yıkıcı ve bölücü faaliyetlere karşı alınacak tedbir ve müeyyideler dokümanı’ dikkate alınarak, sivil savunma uzmanı veya bunların bulunmadığı yerde uygun görülen bir birim veya yetkiliye, kuruma ait bir Koruyucu Güvenlik Dokümanıırlatılmalı, (MEB. Güvenlik Talimatı), (MEB. Sivil Savunma Denetim Rehberi, md. 6) haz
* Koruyucu Güvenliktedbirlerine yönelik olarak Ziyaretçi defteri tutulup, ziyaretçilere giriş kartı verilmeli,
* Gece bekçisi varsa, görevleri yazılı olarak tebliğ edilmeli, (Tebligat Kanunu, RG. 10139)
* Gece bekçisi yoksa bu görev hizmetlilere nöbetleşerek yaptırılmalı, (İKY. 89)
* 2’den çok hizmetlisi olan kurumlarda bir hizmetliye gece nöbeti tutturulmalı, yoksa en yakın karakola 6 ayda bir yazılı bilgi verilerek tedbir almaları istenmeli,
* Resmi okullardaki sivil savunma, yangın ve güvenlik önlemleri kurum âmirleri ve denetim görevlileri tarafından, rehberde verilen form– 2/ 1, 2 ve 3 çizelgeler kullanılarak denetlenip, görülen eksikler en kısa sürede giderilmeli, (MEB. Sav. Sek. Sivil Sav. Denetim Rehberi, md. 9–11, sayfa 21–24)
* Özel okullardaki faaliyetlerin denetlenmesi için rehberdeki form– 4/ 1 ve 2 çizelgeler kullanılmalı,(MEB. Sivil Savunma Denetim Rehberi, md. 9–11, sayfa 32–35)
* Personelin, öğrencilerin ve gerekirse çevredekilerin acil ihtiyaçlarını karşılamak için, T.S.E standartlarına uygun bir İlk Yardım Dolabı veya çantası hazırlanıp gerekli malzeme ile donatılmalı, (TD. 2125, 2520), (İKY. 139/ f)
* Milli Eğitim Bakanlığı Stratejik Planına (MEB. Stratejik Planı ve 01.06.2010/ 33 nolu Genelge) ve Milli Eğitim Müdürlüğünün hazırladığı stratejik plana uygun olarak kurumun stratejik planı hazırlanıp 2014 yılı sonuna kadar tamamlanmalıdır. (Bursa Teftş)

Toplum Hizmeti Çalışmalarına Esas Örnekler

Toplum Hizmeti Çalışmaları (Millî Eğitim Bakanlığı İlköğretim ve Orta Öğretim Kurumları Sosyal Etkinlikler Yönetmeliği Madde:12,13):

Öğrencilerin; kendilerine, ailelerine, çevrelerine ve topluma duyarlı, gönüllü çalışma bilincine sahip, sorun çözen ve çözüm üreten, resmî, özel kurum ve kuruluşlar ile sivil toplum kuruluşlarıyla iş birliği içinde çalışma becerilerini geliştirmiş bireyler olarak yetişmeleri için toplum hizmeti çalışmalarına yer verilir.

Toplum hizmeti çalışmaları, öğrencilerin yaş ve bilgi seviyelerine uygun öğrenci kulübü çalışmaları kapsamında, ayrı olarak veya bireysel olarak ya da grupla hazırlanacak çalışma planlarına ve projelere göre yaptırılır. Toplum hizmeti;

Velilerin okulla iş birliğini artırmaya yönelik çalışmalar yapmak,
Okulu ve çevresinin güzelleştirilmesi, bakım ve onarımının yaptırılması yönünde çalışmalar yapmak,
Kendi okulunun veya imkânları yetersiz diğer okulların kitap, araç-gereç ve ihtiyaçlarını gidermek için kampanyalar düzenlemek,
Alt ve diğer sınıflardaki öğrencilerin ders, ödev ve proje çalışmalarına yardımcı olmak,
Toplumda Türkçeyi doğru, güzel, etkili kullanma bilincini geliştirme ve kitap okuma alışkanlığını kazandırmaya yönelik çalışmalar yapmak,
Çevreyi korumak, güzelleştirmek, parklar oluşturmak, tarihî ve kültürel değerlerimizi korumak ve yaşatmak için çalışmalarda bulunmak,
Toplum kurallarına uyulması için öğrencileri ve halkı bilinçlendirme çalışmaları yapmak,
Trafik kurallarına uyulması için öğrencileri ve halkı bilinçlendirme çalışmaları yapmak,
Okul bahçesini, çevreyi, boş arazi ve alanları ağaçlandırmak, erozyonla mücadele etmek, yok olmaya yüz tutmuş bitki türlerini korumak ve yetiştirmek için çalışmalar yapmak,
İhtiyaç sahibi insanlara yardımcı olmak,
Çevrelerindeki yaşlı ve bakıma muhtaç insanlara günlük işlerinde yardımcı olmak,
Huzur evlerinde ve çocuk yuvalarındaki insanların hayatlarını kolaylaştırıcı, onların toplumla kaynaşmalarını sağlayıcı çalışmalar yapmak,
Kimsesiz, engelli ve sokakta yaşayan çocuklara yardımcı olmak,
Sosyal hizmet amaçlı sivil toplum kuruluşlarının çalışmalarına destek sağlamak gibi etkinlikleri kapsar.

Öğrenciler, bireysel olarak veya grup hâlinde yapacakları toplum hizmeti çalışmalarına Sosyal Etkinlikler Yıllık Çalışma Planı veya Sosyal Etkinlikler Proje Öneri Formunu hazırlayıp danışman öğretmenlerine onaylattıktan sonra başlarlar. Projelerini tamamladıklarında Sosyal Etkinlikler Proje Sonuç Raporunu danışman öğretmene verirler.

Öğrenci kulübü çalışmaları kapsamında yapılacak toplum hizmeti çalışmaları da kulüp çalışmaları kapsamında hazırlanacak Sosyal Etkinlikler Yıllık Çalışma Planı veya Sosyal Etkinlikler Proje Öneri Formunda belirtilir, gerekli onaylar alındıktan sonra uygulamaya konur.

Öğrenciler, ilköğretimin 1, 2 ve 3 üncü sınıflarında yılda 5 saat; 4, 5, 6, 7 ve 8 inci sınıflarında 10 saat; ortaöğretim kurumlarının hazırlık sınıfları dâhil tüm sınıflarında 15 saatten az olmamak üzere ders yılı başında yapılan öğretmenler kurulunca belirlenen toplum hizmeti çalışmalarına katılırlar.

Öğrencilerden seçtikleri toplum hizmeti çalışmalarına katılabilmeleri için Veli İzin Belgesi (EK-11) alınır.

Öğrenci kulübü kapsamında yapılacak toplum hizmeti çalışmalarında halk eğitim merkezleri, diğer resmî, özel kurum ve kuruluşlar ile sosyal etkinlikler kurulunca uygun bulunan sivil toplum kuruluşları arasında iş birliği yapılarak bunların imkânlarından yararlanılır.

7 Aralık 2010 Salı

Kar kapıda

Kar kapıda

2010-12-06 10:27:29

AVRUPA'nın aksine bahar havası yaşayan Türkiye'nin de havası bozuldu. Sıcaklık 12-13 derece düşecek. Bazı bölgelerde kar var. Balkanlar üzerinden inen yağışlı hava, dünTrakya ve Ege kıyılarında etkili oldu. Soğuk, bugün ise tüm Batı'yı esir alacak.



Mevsim normallerinin üstünde olan hava sıcaklığı yağışla birlikte düşmeye başladı. Tüm yurdu etkisi altına alacak olan yağışlı hava, İstanbul'da da etkisini gösterdi.



İstanbul'da gece başlayan yağmur saat 05.00 itibariyle etkili oldu.

İstanbul'da kimi bölgelerde yağış sağanak şeklinde görülürken, kimi yerlerde hafif şiddette yağdı.

Meteoroloji'den yapılan açıklamada yurdun batı kesimlerinin yağışlı havanın etkisi altına gireceği ve sıcaklıkların 10-12 derece azalacağı belirtildi.

İstanbul'da bugün kuvvetli sağanak yağış var. 23 derece olan sıcaklık 12-13 derece düşüşle 10 dereceye inecek. Kuvvetli karayel ise sıcaklığı 7-9 derece arasında hissettirecek. Ankara yarın bulutlu, sıcaklık 13 dereceye inecek. İzmir sağanak yağmurlu, sıcaklık 16 derece.

Bugün yağış etkisini Doğu Karadeniz dışında kaybedecek ancak soğuma iç kesimlere ilerleyecek. Salıdan itibaren ise sıcaklıkta yeniden esmeye başlayacak lodosla hızlı artış başlayacak. Daha uzun süreli ve hissedilir soğuma ise 10 Aralık'tan itibaren Türkiye'de etkili olmaya başlayacak.

METEOROLOJİ UYARDI!

Kocaeli, Sakarya, Bursa, Yalova ve Düzce çevrelerinde sağanak yağışın süreceğini açıkladı.

Meteoroloji, sözkonusu bölgelerde su baskınlarına karşı vatandaşların ve ilgililerin dikkatli olmaları yönünde uyardı.

AY'IN KARANLIK YÜZÜYLE İLGİLİ MÜTHİŞ İDDİA

Google Moon, Ay'da gizli üs keşfetti. NASA tarafından sağlanan, ay haritasına belirli bir detaya kadar ulaşılabilen Google Moon'daki Ay yüzeyinde, sıra sıra dizili barakaların bulunduğu bir askeri üssü andıran görüntüler şaşkınlık yarattı. Ay'ın Dünya'dan görülmeyen karanlık tarafında bir uzaylı üssü olduğu yönündeki söylentiler yıllardır devam ediyor. İngiliz Sun gazetesinin yayımladığı görüntülerde, bir vadinin içinde bulunan ve bir askeri havaalanını andıran üssün çevresinde dağlar bulunuyor. Bilim adamları, yeni elde edilen kanıtların, Ay'ın bazı astronomların düşündüğü gibi tamamen ölü bir gezegen olmadığını öne sürüyor ve Ay yüzeyinde zaman zaman yoğun bir hareketlilik gözlendiğini belirtiyorlar. Uzun aralıklarla da olsa Ay yüzeyinde değişiklikler olduğu rapor ediliyor. (Haber:Alpaslan Düven/DHA)

Wikileaks belgelerinde Türkiye!..

Önce Afganistan şimdi de Irak Savaşı'yla ilgili gizli belgeleri yayınladı, dünya yerinden oynadı.

Wikileaks internet sitesinin yayımladığı 400 bin belgede, Amerika'nın Irak'ta işkencelere göz yumduğu, ülkede ölen ıraklı sivil sayısının da düşünülenden çok fazla olduğu belirtiliyor.

Yayımlanan belgeler Irak Savaşı'yla ilgili olunca Türkiye'nin adı da 100'ün üstünde belgede geçiyor.

Örneğin 17 Kasım 2004 tarihli bir belgede, Amerikan askerlerinin tutukladığı Türk vatandaşı direnişçilerden söz ediliyor. Türkiye yapımı tüfeklerin de direnişçiler tarafından kullanıldığı belgelerde yer alan konular arasında.

5 Mayıs 2007 tarihli bir belgede, Bağdat yakınlarında bir köprüyü uçurmaya çalışan direnişçilerin Türkiye tarafından finanse edildiği iddia ediliyor.

"Saldırı tehdidi" başlığını taşıyan Şubat 2007 tarihli bir belgede de, Kerkük'teki kimyasal saldırılardan bahsediliyor. Bu saldırılarda, kullanılan gazın Türkiye'de yaşayan kimliği belirlenemeyen bir Iraklı tarafından sağlandığı öne sürülüyor.

Wikileaks'in yayımladığı belgelerde, terör örgütü PKK ile ilgili ifadeler de var.

25 Şubat 2006 tarihli bir belgede, Habur yakınlarında kendisinin PKK'lı olduğunu söyleyen 1 kişi Amerikan askerleri tarafından yakalanıyor.

Ancak Amerikan askerleri şahsın can güvenliği "tehlikeye girer" gerekçesiyle, PKK'lıyı Irak güvenlik güçlerine teslim etmiyor.serbest bırakıyor. dosya kapatılıyor.

Hürriyet gazetesine konuşan belgeleri yayımlayan Wikileaks'in kurucusu Jullian Assange, elinde Türkiye ilgili başka konularda da belge olduğunu söyledi, "Özellikle Türkiye'nin Avrupa Birliği üyeliğiyle ilgili elimizde birçok belge var " dedi.

Asange "bu dökümanların birebir tercüme edilmesi gerek. Yanlış tercümeyi göze alamam. Bu nedenle sizin aracılığınızla Türkçe tercümanlara da çağrı yapıyorum" diye konuştu.

Bir hadis

Şeytanlar, elbiselerden faydalanırlar. Onun için, biriniz elbisesini çıkardığı zaman, onu katlasın. Çünkü şeytan,
katlanmış elbiseyi giyemez. Hadis (Ramuz)

Meşhur Bilderberg toplantısına bu yıl hangi Türkler katılıyor

  Dışarıya tamamen kapalı bu kulüp, komplo teorisyenlerinin de sıkça beslendiği bir yer olma özelliğini taşıyor. Bu yıl, organizasyona 23 ül...