31 Mart 2012 Cumartesi

İran çelişkisi

Başbakan Erdoğan, Kore dönüşü Tahran'a uğrayarak lider Hameney ve Cumhurbaşkanı Ahmedinecad ile görüştü. Doğal olarak ana konu Suriye... İran'ın nükleer programı konusunda Tahran'ı destekleyen ve bununla İran'ı kazanabileceğini hesaplayan Başbakan Erdoğan, Suriye konusunda Tahran'ın tersine bildik tavrını sürdürüyor. Bu tavır da İranlı liderler tarafından tepkiyle karşılanıyor ki Ahmedinecad, Erdoğan ile olan randevusunu bir gün erteledi. Hasta denildi ama bana göre değildi çünkü Ahmedinecad o akşam Türkmenistan Başbakan Yardımcısı ve öncesinde Beşşar Esad'ın özel temsilcisi Faysal Mikdad ile görüştü. Başbakan Erdoğan ile görüşen Hameney ise ''Suriye'de dış müdahaleye karşı olduklarını ve Esad'a verdikleri desteğin mutlak ve güçlü bir şekilde devam edeceğini'' söyledi. Hameney ayrıca Esad'ın reform çabalarına destek verdiklerini ve Amerikalıların Suriye'ye yönelik tüm planlarına karşı olduklarını söyleyerek ABD'nin bölge ülkelerini kendi planlarında taşeron olarak kullandığını hatırlattı.
***
Özetle Tahran en üst düzeyde Başbakan Erdoğan'a söylenmesi gerekenleri söyledi ve bildik tavrını tekrarladı. Bu tavrın bu düzeyde ve netlikte ortaya konması Ankara'yı sıkıştıracaktır. Çünkü benzer tavır Moskova ve Pekin'den geldi. Her iki ülke Kofi Annan'ın çabalarının desteklenmesi gerektiğini ve dolaylı da olsa İstanbul'da toplanacak 'Suriye Dostları' toplantısının anlamsız olduğunu belirtti. Buna benzer tavrı Delhi de toplanan BRİCS ülkeleri olarak bilinen Çin, Rusya, Hindistan, Brezilya ve Güney Afrika ülkelerinin liderleri ortaya koydu. Bu liderler Suriye'de barış ve istikrarın gerçekleşmesi için Annan'a destek verilmesini ve tarafların çatışmalara son vererek masaya oturmasını istedi. Tam da bu sırada Başkan Esad Annan'ın planını kabul ettiğini ve çözüm için gereken her şeyi yapacağını söyledi. Esad'ın bu söylemi Bağdat'ta toplanan Arap Liderler Zirvesi'nde yankısını buldu ve zirveden Suriye aleyhinde sert bir açıklama gelmedi. Çünkü Arap Birliği Örgütü'nün dönem başkanlığına Irak seçilmişti. Irak önceki dönemin başkanı olan Katar Şeyhi'nin tersine Suriye konusunda Esad'a tam destek vermezse de onu kolluyordu. İşte böyle bir ortamda yarın ''İstanbul'da önemli bir toplantı gerçekleşiyor. Türkiye bu toplantıya büyük umutlar bağlamıştı. Türkiye bu toplantı ile Suriye konusunda tam ve önder inisiyatif alabileceğini hesaplıyordu. Ama olmayacak. Çünkü başta ABD olmak üzere Batılı ülkeler Annan Planı'nı desteklemek zorunda. Katar ve Suudi Arabistan gibi Amerikan yandaşı ülkelerin ise ellerinde Suriye'ye karşı kullanacakları Arap Birliği Örgütü gibi bir silah yok artık. Rusya ve Çin ise 'Toplantıya gelmeyiz ama yakından izliyoruz' gibilerinden hafif tehditkar bir tutum içinde.
***
Anlaşılan Türkiye; Suriye konusunda yalnız kalıyor. Yalnız kalmak da bir şey değil. Çünkü Suudi Arabistan, Katar ve benzer Amerikan yandaşı ülkeler ile ABD ve Fransa ile İngiltere gibi Batlı ülkeler Başbakan Erdoğan'a 
'Abi kusura bakma biz bir şey yapamıyoruz ama sen yaparsan sana destek veririz' türünden ateşe atma numarası çekebilirler. Bakalım Suriye konusunda fazlasıyla taraf olan Başbakan Erdoğan ve Dışişleri Bakanı Davutoğlu böyle bir oyun karşısında ne yapacak?

Tahliye yok olay var

F.Bahçe Başkanı Aziz Yıldırım'a12. duruşma sonunda tahliye çıkmadı, taraftar çıldırdı
Gülden  Kılıç
Şike davasında Aziz Yıldırım'a yine tahliye yok. 12. duruşma Çağlayan'da yapılırken 16 tutukludan 6'sı için daha tahliye kararı alındı. Ama F.Bahçeliler'in büyük merakla beklediği karar çıkmadı.. Başkan Aziz Yıldırım, Asbaşkan İlhan Ekşioğlu ve Muhabese müdürü Tamer Yelkovan'ın tutukluluklarının devamına karar verildi.
KARAR sonrasında Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi'nde bulunan bazı F.Bahçeliler olay çıkardı, çevik kuvvetle çatıştı. Cinnet geçiren F.Bahçeliler kararı protesto etti. Önlem alan çevik kuvvet polisine sarı-lacivertli taraftarlar büyük tepki gösterdi. Müdahale yetersiz kalınca polis, havaya ateş açtı. 4 kişi gözaltına alındı, 8 polis yaralandı.
5 ÖNEMLİ GEREKÇE VAR
BU arada Yıldırım'ın tutukluluğunun devamına karar veren 16. Ağır Ceza Mahkemesi buna gerekçe olarak şunları sıraladı:

1- Kuvvetli suç şüphesi
2- Sanık beyanları
3- Delillerin toplanmaması
4- Suça ilişkin tanıkların dinlenmemesi
5- Mevcut delil durumu

PEKİ F.Bahçe için hayati önem taşıyan bir sonraki duruşma hangi tarihte? Bunun yanıtı ise 30 Nisan-5 Mayıs tarihleri. Aziz Yıldırım için 5 Mayıs'ta yeni bir tahliye kararı beklenecek. Lig 13 Mayıs'ta bitiyor.  

DEMİRÖREN DE DİNLENECEK
MAHKEMENİN aldığı bir başka karara göre ise 21 kişi tanık olarak dinlenecek. İşte önemli isimler: Yıldırım Demirören (TFF Başkanı), Mahmut Özgener (TFF Eski Başkanı), Abdullah Avcı (A Milli Takım Hocası), Uğur Uçar, Cihan Haspolatlı, Can Arat, Levent Kızıl, Lutfi Arıboğan.

ÇOK ÖNEMLİ GİZLİ TANIK
BİR başka ilginç karar ise 'taraftar' kod isimli gizli tanığın da 30 Nisan'daki duruşmaya getirilmesi oldu. Mahkemenin isteğine göre duruşma günü gizli tanıdığın hazır edilmesi için İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne yazı yazılacak. Bu gizli tanığın kim olduğu ise merak konusu.

FB'NİN 13 MAÇI İZLENECEK
MAHKEME TFF, Bucaspor ve Altay'ın müdahilik taleplerini kabul etti. Futbol yorumcusu Erman Toroğlu ve bir cumhuriyet savcısının talebini ise reddetti. Ayrıca Mehmet Ekinci, bir aylık süre içerisinde dava dosyasına gelen şike iddialarını içeren maç görüntülerini izleyeceklerini söyledi. Yani mahkeme, Fener'in 13 maçını seyredecek.

EMENİKE'YE YASAL DAVET
AYRICA mahkeme Emenike'nin savunmasının alınması amacıyla hazırlanan evrakın Rusya'ya gönderilmesine karar verdi.
TAHLİYE edilen isimler ise şunlar:
ABDULLAH Eker, Abdullah Karakuz, Selim Kımıl, Talat Emre Koçak, Abdullah Başak, Hakan Karaahmet...

1 Mart 2012 Perşembe

Ankara'da okullar tatil edildi

"Ankara Valiliği; Ankara İlinin dün sabah saatlerinden itibaren soğuk ve kar yağışlı havanın etkisi altına girmesi ile birlikte ani sıcaklık düşüşlerinin buzlanma ve don olayına sebep olacağı ile aralıklarla kar yağışının Perşembe günü de devam edeceğinin Meteoroloji Bölge Müdürlüğü hava tahmin raporlarından anlaşılmasıyla, olası olumsuz hava koşulları nedeniyle tüm vatandaşları tedbirli olmaları hususunda uyardı.

Ankara Valiliği açıklamasında, beklenen ani sıcaklık düşüşlerinin özelikle buzlanma ve don olayına sebep olacağı ve ayrıca aralıklarla kar yağışının devam edeceğinin beklendiği değerlendirildiğinden; Ankara İl Hıfzısıhha Kurulunun 29.02.2012 ve 3 sayılı kararı ile 01 Mart 2012 Perşembe günü de İlimiz Kamu Kurum ve Kuruluşlarında görevli hamile ve emzikli bayanlar ile kalp yetmezliği, böbrek yetmezliği, kontrol edilemeyen tansiyon yüksekliği ve kronik hastalıkları olanların ve de engelli personelin idari izinli sayılması; resmi ve özel ilk ve orta dereceli okulların, yaygın eğitim kurumları ile anaokulları ve kreşler ile özel eğitim rehabilitasyon merkezlerinin de 01. Mart 2012 Perşembe günü tatilin 1 ( bir) gün daha uzatılması kararlaştırılmıştır." denildi.

Valilik açıklamasında, bölgemizde hafta sonuna kadar aralılarla devam edecek olan kar yağışı ile birlikte özellikle meydana gelebilecek don ve buzlanma nedeniyle ilgililerin ve vatandaşlarımızın dikkatli ve tedbirli olmaları ifade edilerek; " Cuma sabahından itibaren başta öğrenci velileri olmak üzere eğitim-öğretim kurumları yöneticilerinin; öğrencilerimizin sağlıklı ve ulaşım güvenlikleri ile eğitimlerinde sürekliliğinin olumsuz etkilenmemesi bakımından gerekli tedbirleri almaları" istenerek, "Sürücülerin araçlarına kar tipi lastikleri takmaları, araçlarında çekme halatı ve zincir bulundurmaları ile vatandaşlarımızın toplu taşım araçlarını kullanmalarının yararlı olabileceği" vurgulandı."

Meşhur Bilderberg toplantısına bu yıl hangi Türkler katılıyor

  Dışarıya tamamen kapalı bu kulüp, komplo teorisyenlerinin de sıkça beslendiği bir yer olma özelliğini taşıyor. Bu yıl, organizasyona 23 ül...