31 Mart 2012 Cumartesi

Tahliye yok olay var

F.Bahçe Başkanı Aziz Yıldırım'a12. duruşma sonunda tahliye çıkmadı, taraftar çıldırdı
Gülden  Kılıç
Şike davasında Aziz Yıldırım'a yine tahliye yok. 12. duruşma Çağlayan'da yapılırken 16 tutukludan 6'sı için daha tahliye kararı alındı. Ama F.Bahçeliler'in büyük merakla beklediği karar çıkmadı.. Başkan Aziz Yıldırım, Asbaşkan İlhan Ekşioğlu ve Muhabese müdürü Tamer Yelkovan'ın tutukluluklarının devamına karar verildi.
KARAR sonrasında Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi'nde bulunan bazı F.Bahçeliler olay çıkardı, çevik kuvvetle çatıştı. Cinnet geçiren F.Bahçeliler kararı protesto etti. Önlem alan çevik kuvvet polisine sarı-lacivertli taraftarlar büyük tepki gösterdi. Müdahale yetersiz kalınca polis, havaya ateş açtı. 4 kişi gözaltına alındı, 8 polis yaralandı.
5 ÖNEMLİ GEREKÇE VAR
BU arada Yıldırım'ın tutukluluğunun devamına karar veren 16. Ağır Ceza Mahkemesi buna gerekçe olarak şunları sıraladı:

1- Kuvvetli suç şüphesi
2- Sanık beyanları
3- Delillerin toplanmaması
4- Suça ilişkin tanıkların dinlenmemesi
5- Mevcut delil durumu

PEKİ F.Bahçe için hayati önem taşıyan bir sonraki duruşma hangi tarihte? Bunun yanıtı ise 30 Nisan-5 Mayıs tarihleri. Aziz Yıldırım için 5 Mayıs'ta yeni bir tahliye kararı beklenecek. Lig 13 Mayıs'ta bitiyor.  

DEMİRÖREN DE DİNLENECEK
MAHKEMENİN aldığı bir başka karara göre ise 21 kişi tanık olarak dinlenecek. İşte önemli isimler: Yıldırım Demirören (TFF Başkanı), Mahmut Özgener (TFF Eski Başkanı), Abdullah Avcı (A Milli Takım Hocası), Uğur Uçar, Cihan Haspolatlı, Can Arat, Levent Kızıl, Lutfi Arıboğan.

ÇOK ÖNEMLİ GİZLİ TANIK
BİR başka ilginç karar ise 'taraftar' kod isimli gizli tanığın da 30 Nisan'daki duruşmaya getirilmesi oldu. Mahkemenin isteğine göre duruşma günü gizli tanıdığın hazır edilmesi için İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne yazı yazılacak. Bu gizli tanığın kim olduğu ise merak konusu.

FB'NİN 13 MAÇI İZLENECEK
MAHKEME TFF, Bucaspor ve Altay'ın müdahilik taleplerini kabul etti. Futbol yorumcusu Erman Toroğlu ve bir cumhuriyet savcısının talebini ise reddetti. Ayrıca Mehmet Ekinci, bir aylık süre içerisinde dava dosyasına gelen şike iddialarını içeren maç görüntülerini izleyeceklerini söyledi. Yani mahkeme, Fener'in 13 maçını seyredecek.

EMENİKE'YE YASAL DAVET
AYRICA mahkeme Emenike'nin savunmasının alınması amacıyla hazırlanan evrakın Rusya'ya gönderilmesine karar verdi.
TAHLİYE edilen isimler ise şunlar:
ABDULLAH Eker, Abdullah Karakuz, Selim Kımıl, Talat Emre Koçak, Abdullah Başak, Hakan Karaahmet...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Meşhur Bilderberg toplantısına bu yıl hangi Türkler katılıyor

  Dışarıya tamamen kapalı bu kulüp, komplo teorisyenlerinin de sıkça beslendiği bir yer olma özelliğini taşıyor. Bu yıl, organizasyona 23 ül...