5 Nisan 2013 Cuma

Pierre Webo, Didier Drogba'yı 6'ya katladı

Fenerbahçe'nin İstanbul Büyükşehir Belediyespor'dan ara transfer döneminde kadrosuna kattığı Pierre Webo, Galatasaray'ın Fildişili transferi Didier Drogba'nın performansını geride bırakmayı başardı.
İLK MAÇTA GOLLE TANIŞTI
Webo, 2012-13 sezonunun devre arasında İstanbul Büyükşehir Belediyespor'dan Fenerbahçe'ye 3 milyon euro bedelle transfer olmuştu.Fenerbahçedeki ilk golünü ise ilk maçı olan 3 Şubat 2013 tarihinde Kadıköyde oynanan Sivasspor maçında golle buluşarak gol serisini başlatmıştı.
'DROGBA AFRİKA'NIN EN BÜYÜĞÜ'
Avrupa Ligi'nde Bate Borisov ile deplasmanda oynanan ilk maçın ardından verdiği röportajda, "Drogba ile kıyaslanmam. O Afrika'nın en büyüğü, Tüm Afrika kıtasının saygısını ve takdiri kazanmış birinden söz ediyoruz. Dünyanın en iyi futbolcularından biri. Aldığı kupalar ve gösterdiği başarılar ortada " diye konuşan Kamerunlu oyuncu,sarı lacivertli takıma geldiği günden beri attığı gollerle Drogba'yı 6'ya katladı.

DROGBA'YI 6'YA KATLADI
Ara transfer döneminde Galatasaray'a transfer olan Drogba, şu ana kadar tek golünü Akhisar deplasmanında kaydetti. Aynı dönemde Fenerbahçe'ye gelen Webo ise Akhisar maçında 5. golüne ulaştı. Son olarak Lazio ile Kadıköy'de oynanan karşılaşmada yine etkili bir performans ortaya koyan ve İtalyan ekibinin savunmasına zor anlar yaşatan Webo, 78. dakikada penaltıdan 1 gol daha kaydetmeyi başardı ve gol sayısını 6'ya çıkardı.
GELİŞİ SOW'A DA YARADI
31 yaşındaki Kamerun'lu futbolcunun gelişi ile birlikte, Moussa Sow da performansını artırdı. Senegalli oyuncunun performansı adeta ikiye katlandı. Webo ilk yarıda Büyükşehir Belediyespor formasıyla 9 gol kaydetmişti. Fenerbahçe'ye geldikten sonra ise ligdeki gol sayısını 13’e yükseltti. Sow ise Webo geldikten sonra 5 lig maçında 6. golünü atarken, gol sayısını da 15’e çıkarttı.

10 HAFTADA 22 GOL
Süper Lig'in ilk yarısında 17 maçlık periyodu 25 golle tamamlayan Fenerbahçe, ik golcüsünün uyumlu performansıyla ikinci yarıda 10 haftada rakiplerinin filelerini 22 kez havalandırdı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Meşhur Bilderberg toplantısına bu yıl hangi Türkler katılıyor

  Dışarıya tamamen kapalı bu kulüp, komplo teorisyenlerinin de sıkça beslendiği bir yer olma özelliğini taşıyor. Bu yıl, organizasyona 23 ül...