13 Şubat 2018 Salı

Periyodik Tabloya 4 Yeni Ağır Element Eklendi!

Periyodik Tabloya 4 Yeni Ağır Element Eklendi!

Araştırmacılar periyodik tabloya 4 yeni elementin daha eklendiğini belirtti. Eklenen yeni elementler, diğerlerine göre çok daha ağırlar.
Dünya üzerinde bulunan tüm okulların ve tüm fen öğretmenlerinin kaynaklarını yenilemesini gerektirecek yeni bir gelişme yaşandı. Bilim dünyası, birkaç saat önce periyodik cetvele yeni 4 elementin daha katıldığını duyurdu. Bu elementler, çoğu araştırmada yer almış olan ve bir süredir üzerinde yapılan testlere devam edilen 113, 115, 117 ve 118 atom numaralı elementler. 30 Aralık tarihinden beri International Union of Pure and Applied Chemistry'den (IUPAC) ve  International Union of Pure and Applied Physics'den (IUAPAP) katılan iki takımın üzerinde çalışmlar yürüttüğü bu elementler periyodik cetvele dahil edildi. Elementlerin belirli bir isimleri olmaması nedeniyle (sonuçta periyodik tabloya 113, 115, 117 ve 118 kodlu element olarak yazılamazlardı) geçici olarak isimlendirildiler. Elementlerin geçici isimleri ununtrium (113), ununpentium (115), ununseptium (117) ve ununoctium (118) oldu. Bu geçici isimler, diğer tüm elementlerde olduğu gibi elementleri keşfeden kişiler onları isimlendirene kadar onlarda kalacak.

Resim

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Meşhur Bilderberg toplantısına bu yıl hangi Türkler katılıyor

  Dışarıya tamamen kapalı bu kulüp, komplo teorisyenlerinin de sıkça beslendiği bir yer olma özelliğini taşıyor. Bu yıl, organizasyona 23 ül...