25 Nisan 2012 Çarşamba

'Diyarbakır bir anda Tahrir meydanına döner'

GAZETECİLER.COM - Akşam gazetesi yazarı Serdar Akinan, CNN Türk'te medya mahallesi programına katıldı. Akinan Ortadoğu'da yaşanan süreci, giderek artan gerilimi ve Kürt sorununun geldiği durumu yorumladı...

Ayşenur Arslan'ın  "Bölgedeki mezhep gerilimi kürt meselesini nereye götürür." şeklindeki sorusuna Akinan ilginç bir cevap verdi:

ORTADOĞU ATEŞ TOPUNA DÖNÜŞECEK

"Şunu görmemiz lazım, çok kısa sürede, bunu bir kıyamet senaryosu olarak anlatıyor değilim. Ama İsrail herhangi bir şekilde İran topraklarına hava saldırısı düzenlediği anda Lübnan Hizbullah'ının İsrail hedeflerini vuracağını biliyoruz. Bunun öyle böyle bir savaş olmadığını da biliyoruz.

Ciddi anlamda bir ateş topuna dönüştüreceğini ortadoğu'yu biliyoruz. Biraz yukarı çıkalım. Suriye konusunda Türkiye'nin aldığı pozisyon ortada.  Şam'da Dışişleri yetkilileri diyorlar ki, biz PKK'ya Şam'da basın toplantısı düzenletsek, korumalarla gelseler, medyamız onları takip etse, ne düşünürsünüz.

BİZ PKK'YI ÇAĞIRIP TOPLANTI YAPTIRSAK

Bizim için çağırdınız adamlar, sizin PKK'nız gibi bize göre. Suriye'nin Dostları diye düşmanlarımıza destek oluyorsunuz. İsrail Lübnan'ı vurmaya başladığında İran'ın başka hangi hedefleri vuracağını biliyor muyuz? Bilmiyoruz. Bir tarafta füze kalkanı... Bütün bu denklemde,  Türkiye ciddi anlamda sıkışmış vaziyette. O bahsettiğimiz Suriye'nin dostları toplantısında Kürtler yoktu. Suriye'deki Kürtler yoktu. Barzani burada oyun kurmaya çalışıyor.

DİYARBAKIR MEDYANI TAHRİR OLUR

Benim gördüğüm, Türkiye öyle yanlış bir pozisyon aldı ki, bu saatten sonra bu işin gideceği yer, bölgede bir savaş başlarsa hele, Diyarbakır meydanını Tahrir meydanına dönüşebilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Meşhur Bilderberg toplantısına bu yıl hangi Türkler katılıyor

  Dışarıya tamamen kapalı bu kulüp, komplo teorisyenlerinin de sıkça beslendiği bir yer olma özelliğini taşıyor. Bu yıl, organizasyona 23 ül...