30 Nisan 2012 Pazartesi

TFF'NİN KARARLARI NE ANLAMA GELİYOR?

türkiye futbol federasyonu,tff,yıldırım demirören,şike davası,pfdk,karar,mehmet ali aydınlar,uefa,etik kurulu,58. madde,açıklama
Spor - 30 Nisan 2012 14:26

Yıldırım Demirören federasyonunun bugünkü açıklaması aslında neleri ifade ediyor? İşte ayrıntılar...

Analiz: Cihan Demirci / Aktifhaber

Uzunca bir süredir beklenen şike kararları nihayet TFF Başkanı Yıldırım Demirören tarafından bu sabah düzenlenen toplantı ile birlikte açıklanmış oldu.
Peki Demirören’in açıklamaları ne anlama geliyor?
58. Madde Revize Edildi
TFF Etik Kurulu, yaptığı incelemeler sonrasında sahaya yansıyan bir şike hareketinin olmadığına kanaat getirdiğini ifade eden raporu TFF Yönetim Kurulu’na sunmuştu. Federasyon Başkanı Demirören de bu durumun mutluluk verici olduğunu dile getirdi. Çünkü Demirören yönetimi 58. Maddeyi revize ederek teşebbüsün küme düşmeye sebep olmamasını garanti etti. Yine Demirören açıklamasında bu durumla ilgili ‘Şu dakika itibariyle 58. Madde revize edilmiş ve uygulamaya girmiştir. Ayrıntılar TFF’nin resmi sitesinde yer almaktadır’ ifadelerini kullandı.
Hiçbir Takım Küme Düşmeyecek
Sahaya yansımayan şike, sadece teşebbüs olarak adlandırılacağından, Etik Kurulu raporu doğrultusunda hiçbir takımın küme düşmemesi artık kesinleşti. Takımlar buna göre, en az 12 puan olmak kaydı ile puan silme cezası ile karşı karşıya kalacak. Takımların PFDK’ya sevk edilmesinin sebebi ise tamamı ile görüntü ve UEFA’yı razı etmek için.
Cezalar Perşembe Günü Açıklanacak
Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu, kulüplerin PFDK’ya sevk edilmesi ardından 48 saat içinde takımların savunmalarını almak ve gerekli cezaları açıklamak durumunda. Yıldırım Demirören’in açıklamasına göre PFDK’ya sevk edilme işlemi yarın gerçekleşecek. Böylelikle takımların cezaları en geç Perşembe günü açıklanmış olacak.
UEFA’dan Büyük Bir Ceza Gelebilir
Mehmet Ali Aydınlar federasyonu 58. Madde’nin değişimi için UEFA ile görüşmüş ancak olumsuz yanıt almıştı. Türk futbolunun zarar görmemesi için bu maddenin değiştirilmeyeceğini ve UEFA’nın buna asla razı gelmeyeceği bilgisini sunan Aydınlar da, yargı kararını bekleme görüşünü savunmuştu.
Eğer Yıldırım Demirören gerçekleştirdiği görüşmelerde bunun alt yapısını hazırlamamışsa Türk futbolunu ciddi sorunlar ve yaptırımlar bekliyor olabilir. Yıldırım Demirören’in evvelce yaptığı açıklamalarda ‘Gerekirse Avrupa’ya gitmeyiz’ ifadesi akıllara gelince bir ceza ile karşı karşıya kalınması ihtimali oldukça güçleniyor. UEFA’nın sıfır tolerans gerekçesi ile bırakın şikeyi, şikeye teşebbüs halinde bile eylemin içinde bulunan takımların küme düşürülmesi gerektiğini defalarca deklare ettiği herkesçe malum.
Devam Eden Şike Davasının Sonuçlanınca Ne Olacak?
Bugün yapılan açıklama ve alınan kararlarla birlikte şike davasının da bir önemi kalmadı. Yargı süreci tamamı ile kişiselleşmiş oldu. PFDK’nın kulüplere keseceği cezanın ardından yargı süreci ne zaman tamamlanırsa tamamlansın verilecek cezalar sadece şahısları bağlayacak ve kulüpler bundan etkilenmeyecek.
Önemli bir bilgi: Mehmet Ali Aydınlar başkanlığındaki federasyon ısrarla yargı kararını beklediğini ve yargılama sürecinin tamamlanması sonrasında karar vereceğini açıklamış ve kamuoyunu şike davasının sonucuna odaklamıştı.
Haa son olarak şunu da tekrar hatırlatmakta fayda var. Mehmet Ali Aydınlar kendisine gelen ilk etik kurulu raporunu gördünde "durum sandığımızdan da vahim" demişti.
Demirören Federasyonu ise şikenin sahaya yansımadığı için mutlu olduğunu açıkladı...
Bakalım ne olacak?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Meşhur Bilderberg toplantısına bu yıl hangi Türkler katılıyor

  Dışarıya tamamen kapalı bu kulüp, komplo teorisyenlerinin de sıkça beslendiği bir yer olma özelliğini taşıyor. Bu yıl, organizasyona 23 ül...