17 Mayıs 2012 Perşembe

ABD KONGRESİ'NE MESAJ, TSK'YA DARBE

ABD'nin daha önce yalandığı Uludere istihbaratıyla ilgili WSJ'de çıkan haberin PERDE ARKASI... ABD Kongresi'ne mesaj verdiler, Obama ve TSK'ya operasyon çektiler...

Analiz/Aktifhaber
Wall Street Journal’in Uludere&Predator konusundaki haberi tartışmanın düzlemini bir anda oldukça farklı bir boyuta taşıdı.
WSJ’nin uzun haberinde özetle, “Amerikan malı Predatörlerle Türkler, sivil Kürtleri öldürüyor” denmek istiyor ve bu silahların verildiği ülkelerin farklı biçimlerde kullandığı ve Kongre’nin bunu denetleyemediği belirtiliyordu.
Peki WSJ üzerinden aylar geçtikten sonra aniden neden bu haberi yaptı?
Sebebi Habertürk Gazetesi’nde Fatih Altaylı imzasıyla çıkan sürmanşette gizli.  Şuan Amerika’da bulunan Genelkurmay Başkanı Necdet Özel, Türkiye’nin terörle mücadele gücünü astronomik biçimde katlayacak bir pazarlık masasasında. Özel, Amerika’yla kıran kırana “Silahlı Predator” pazarlığında.
İSRAİL'DEN TÜRKİYE'YE "HERON OYUNU"
İsrail, öteden beri Türkiye’nin İnsansız Hava Aracına sahip olmasına karşı bir ülke. Hatta Heron ihalesini alarak, Türkiye’yi bağladı ve Heron’ları yıllarca sürüncemede bıraktı. Sonunda verdi ama personeli eğitmedi.  Bu sorun aşıldı bu sefer bakımda problem çıkardı.
Üstelik verdiği Heron’lar düşük uçuş ömrü nedeniyle tam bir ölü yatırımdı. Necdet Özel’le birlikte değişen durum sonrası Türkiye, insansız hava araçlarının en kalitelisi olan Predatörlere yöneldi. Bunların en etkili ve hızlı olanları ise Silahlı Predatörler…
PKK'NIN KORKULU RÜYASI
Silahlı predatöre sahip olmak bile PKK için inanılmaz derecede caydırıcı güç.
İşte Yahudi Sermayesinin güçlü gazetesi WSJ, bu haberiyle Silahlı Predatör pazarlığına uluslar arası bir operasyon çekti.
KONGRE’YE MESAJ TSK’YA DARBE
Haber bir yandan ABD Kongresi’ni Türkiye’nin Predatör’leri amaç dışı sivilleri vuracak biçimde kullandığı yönünde etkilemeye çalışırken, diğer yandan TSK’yı hedef tahtasına oturttu.
Haberin detayında ABD Savunma Bakanlığı'ndan üst düzey bir yetkili, "Kararı Türkler verdi. (Operasyon) ABD'nin kararı değil” diyerek sözkonusu olayın tek suçlusu olarak TSK’yı hedef gösterdi.
Şüphesiz bu olayda TSK içinde hatalı olanlar varsa elbette ortaya çıkarılmalı ve hesabı sorulmalıdır ancak  daha önce ABD’nin “Hayır, istihbarat bizden değil” diyerek yalanladığı bir konuda neden şimdi “Evet, istihbaratı biz verdik” diyerek haber yapıldı?
Çünkü ilk kez Türk Genelkurmay Başkanı, ABD’lilerle “yüzde yüz teknik” bir görüşme yapacak. Siyasetin olmadığı, tamamen askeri konuların konuşulacağı bir toplantı.
Başbakan Erdoğan’da değişik zamanlarda Obama’dan silahlı predatörleri istemişti. Obama’nın da bu konuya sıcak baktığı ifade ediliyor. Eğer Türkiye bu silahlı predatörleri alabilirse Kandil artık PKK için güvenli bir yer olmaktan çıkacak. Çünkü gerçek zamanlı görüntü ve anında vurma kabiliyetine sahip bu insansız hava aracı ile PKK’nın beli bir daha doğrultulamayacak şekilde bükülecek, PKK bitirilebilecek.
SEÇİMLER ÖNCESİ OBAMA’YI YIPRATMAK
Türkiye’nin bu silahları alabilmesi için ABD Kongresi’nin onayı gerekiyor. Yani Obama’nın tek başına “veririm” demesi yeterli değil. Böylece hem ABD kamuoyunda seçimler öncesi Obama’yı yıpratmak hem de bu silahların Türkiye’ye verilmemesi için ABD’de kamuoyu oluşturmak için bu haber servis edilmiş olabilir.
Türk medyası açısından bakarsak;
Dün internet sitelerine düşen Uludere istihbaratıyla ilgili haber bugün Hürriyet, Milliyet, Vatan, Cumhuriyet gibi birçok gazetede manşet oldu. ABD’de kritik görüşmeler arefesinde Türk medyasının bu konuda mal bulmuş mağribi gibi meseleye atlaması da başka bir ilginç detay.
Koşaner’in istifası sonrası Genelkurmay Başkanı olan Org. Necdet Özel’in hükümetle uyumlu çalışması, 12 Eylül, 28 Şubat darbe davaları konusunda eldeki belge ve bilgileri adli makamlarla paylaşması, askeri vesayetin geriletilmesi konusundaki yapıcı tutumu birilerini rahatsız etmiş olabilir… Özellikle İstanbul Barosu Başkanı Ümit Kocasakal’ın ve Cumhuriyet Yazarı Bekir Çoşkun’un bu konudaki sözleri ve yazıları, Org. Özel’in cunta sevdalısı bir kesim tarafından hedef tahtasında olduğunun bir kanıtı…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Meşhur Bilderberg toplantısına bu yıl hangi Türkler katılıyor

  Dışarıya tamamen kapalı bu kulüp, komplo teorisyenlerinin de sıkça beslendiği bir yer olma özelliğini taşıyor. Bu yıl, organizasyona 23 ül...