28 Mayıs 2012 Pazartesi

Polatlı Tarihinin En Büyük Parkı Buraya Yapılacak

Polatlı Tarihinin En Büyük Parkı Buraya Yapılacak

Polatlı Belediye Meclisi geçtiğimiz hafta önemli bir karar aldı. Şehitlik Kaşı’nda 18 bin metrekarelik alana yapılması kararlaştıran park kompleksi için Başkan Yakup Çelik’e yetki verildi. Yap işlek devret modeliyle yapılacak olan parkın 2013 yılında bitirilmesi hedefleniyor.
Şehitlik Kaşı’nda, Hacettepe Üniversitesi alt kısmında kalan tepelik alana Polatlı’nın en büyük park alanı, yani rekreasyon alanı yapılacak. Bunun için Belediye Meclisi, Başkan Yakup Çelik’e oy birliğiyle yetki verdi. Yap işlet devret modeliyle yapılacak olan park Polatlı’nın en büyük parkı olma özelliğine sahip.
PARKTA NELER VAR..
Rekreasyon alanı olarak düzenlenecek bölgenin toplam alan miktarı 18 bin metrekare. Piknik alanları, görsel su unsurları, sportif alanlar, yürüyüş parkurları, dinlenme alanlarından oluşacak parkın bitişiğinde ise tarihi bir cami yer alacak. Cami, klasik ve sıradan bir cami değil bu kez. Osmanlı tarihinin ibadet mekanlarına yönelik mimari anlayışın en önemli özelliklerinden birisi olan namazgah da cami ile bütünlük oluşturacak. Cami alanı ise 10 dekardan oluşuyor. Böylece Şehitlik Kaşı’nda toplamda 28 dekar, yani 28 bin metrekarelik bir alanda park kompleksi yapılmış olacak. Cami yönetimi Selçuklu mimarisine yönelik farklı bir yapı tasarlıyor. Namazgah caminin güney kısmına, Polatlı kısmına inşa edilecek. Yaz aylarında, Ramazan aylarında açık havada teravih namazının edası mümkün olacak. Aileler, iftar sofralarını burada kurabilecekler ve ibadetlerini yapabilecekler. Çocukları ise oyun alanlarında oynayabilecekler.
2013’TE BİTİRİLECEK
Yeni rekreasyon alanı ile ilgili olarak meclise bilgi veren Belediye Başkanı Yakup Çelik, böylesine geniş ve kapsamlı bir kompleks yapıyı 2013 yılında bitirmeyi hedeflediklerini söyledi. Yap işlet devret modeliyle yapılacak olan parkın tamamlanmasıyla Polatlı’nın en güzel bölgelerinden birisinin toplumun ortak ilgi alanı olacağını kaydetti.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Meşhur Bilderberg toplantısına bu yıl hangi Türkler katılıyor

  Dışarıya tamamen kapalı bu kulüp, komplo teorisyenlerinin de sıkça beslendiği bir yer olma özelliğini taşıyor. Bu yıl, organizasyona 23 ül...