27 Temmuz 2012 Cuma

BAŞKANLIK SİSTEMİ İÇİN TARİH VERDİ

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Başkanlık Sistemi konusunda tarih verdi.

Bekir Bozdağ, cumhurbaşkanının 2014 yılında ilk defa doğrudan halk tarafından seçileceğini belirterek, bunu fiili bir yarı başkanlık sistemi olarak tanımladı.
Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, cumhurbaşkanının 2014 yılında ilk defa doğrudan halk tarafından seçileceğini belirterek, '2014 Cumhurbaşkanlığı seçiminden sonra fiili bir yarı başkanlık sistemi kendiliğinden oluşacaktır' dedi.
Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ başkanlık sistemi tartışmalarına ilişkin soruları yanıtladı.
2014'te yarı başkanlık sistemine geçilecek
Bozdağ, 2014 yılında cumhurbaşkanının ilk defa doğrudan halk tarafından seçileceğini belirterek, şöyle konuştu:
“Cumhurbaşkanın halk tarafından seçilmesine, literatür tanımlarına baktığımızda böylesi sisteme, yarı başkanlık sistemi nitelendirmesi yapılıyor. Yani o yüzden Türkiye, 2014 Cumhurbaşkanlığı seçiminden sonra farklı bir Türkiye olarak yoluna devam edeceği çok açık. Çünkü tarihimizde ilk defa halk tarafından seçilen ve halkın oyuyla Çankaya'ya oturan bir cumhurbaşkanı olacaktır. Ve Anayasa 'daki cumhurbaşkanın yetkileri ile beraber fiili bir yarı başkanlık sistemi kendiliğinden oluşacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Meşhur Bilderberg toplantısına bu yıl hangi Türkler katılıyor

  Dışarıya tamamen kapalı bu kulüp, komplo teorisyenlerinin de sıkça beslendiği bir yer olma özelliğini taşıyor. Bu yıl, organizasyona 23 ül...