22 Ocak 2013 Salı

OKUMAK

Ülkemizde özellikle temmuz, ağustos ayları yayın hayatı için ölü mevsim sayılır. Genellikle kitapçılar okulların açılmasını bekler kitapların satılması için. Ancak o zaman kitapların okunacağını,  kitap piyasasında bir canlanma olacağını düşünürler.Ne de olsa yaz mevsimi deyince aklımıza deniz, doğa, daha bir özgürlük gelir. İnsan kapalı mekânlarda kitap okuyacak değil ya! Bu alışkanlıklar genelde bize özgüdür.
Yabancı turistler ülkemize geldiklerinde, tatilini geçirirken kitap okuma alışkanlıklarından kısa bir zaman bile olsa vazgeçmek istemiyor. Çünkü kitapsız bir hayat düşünemiyorlar. Bu sebepten çocuklarımıza kitap okuma alışkanlığını küçük yaşlarda vermeliyiz.Eve giderken hangimiz “Çocuğum sana bugün çok güzel bir hediye aldım, bil bakalım.”dediğimizde kaçından kitap cevabını alabiliriz? 
Kitap en büyük hediyedir insan için. Ekonomide, sosyal hayatın her alanında, insan ilişkilerinde yaşadığımız sorunların temelinde okumama alışkanlığımız yatıyor. Kalkınmak, ilerlemek hep kitaplarla mümkündür. Okumayan toplumlar yerinde sayıyor.
Çağımızda dünyayı, okuyan toplumlar yönetiyor.


Ömer PAMUK - 20.01.2013

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Meşhur Bilderberg toplantısına bu yıl hangi Türkler katılıyor

  Dışarıya tamamen kapalı bu kulüp, komplo teorisyenlerinin de sıkça beslendiği bir yer olma özelliğini taşıyor. Bu yıl, organizasyona 23 ül...