5 Mayıs 2013 Pazar

Destici'den Flaş İddia

Destici'den Flaş İddia

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, terör sorunun çözümünde siyasi partilerin görüşlerinin alınması gerektiğini söyledi.
Destici'den Flaş İddia
05 Mayıs 2013 Pazar 00:25
BBP Eskişehir İl Başkanlığı binası açılışına katılmak üzere Eskişehir’e gelen Genel Başkan Mustafa Destici’yi Zeybek ekibi karşıladı. Bir süre çevrede bulunan esnafla görüşen Destici, daha sonra açılışın yapılacağı alana geldi. Burada partililere seslenen Destici, BBP olarak her zaman doğruların yanında olduklarını, yanlış yapılan siyasete karşı duracaklarını söyledi.
Türkiye’de terör sorunun çözüme kavuşması gerektiğine dikkat çeken Genel Başkan Destici, sözlerine şöyle devam etti:
“Biz her zaman terör sorununun olduğunu, bu sorunun çözüme kavuşmadan Türkiye’de bulunan diğer sorunların çözülemeyeceğini söyledik. Bunu söylemekle kalmadık. Hazırladığımız çözüm raporunu gezerek siyasi partilere anlattık. Bir süreç yürütülüyor. Bu yürütülen süreç, çözüm süreci değildir. Bize göre PKK elebaşı ile müzakere sürecidir. Teröristlerle Barış ve Demokrasi Partisi (BDP), milletvekillerinin sarmaş dolaş görüntüleri ortaya çıkınca da hükümet, ‘Biz kimseyle müzakere etmeyeceğiz’ demişti. Biz idam için referandum yapmıştık. Meclis'in gündemine idamı getireceklerini söylediler ama daha sonra ne olduysa Abdullah Öcalan'la görüşmeler başladı. Bu süreçte İngiltere, ABD ve İsrail’in olmadığını kimse söyleyemez. Bu barış sürecinin yanlış olduğunu söylemeye devam edeceğiz. Bu çözüm için siyasi partileri, sivil toplum örgütleri, cemaatler, cemiyetlerimiz bir araya gelip ortak bir akılla bu iş sonlandırılabilirdi.”
"SÜREÇ YANLIŞ YÜRÜTÜLÜYOR"
Destici, her zaman barışa destek vereceklerini söyleyerek çözüm sürecine yanlış yürütüldüğünden dolayı karşı çıktıklarını belirtti. Sağduyunun sesi olduklarını ifade eden BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, “PKK’nın muhatap alınmasını doğru bulmuyorum. Geçen hafta Batman’daydım. Burada halkla konuştuğumda PKK’nın muhatap alınması nedeniyle PKK ve siyasi unsurlarının azdırılmış durumda olduğunu söylüyorlar. Önceden dağa gitmeler zorla olurken, bugün bayrama gider gibi gidildiğini söylediler. Biz çözümden yanayız. Biz her zaman barışın gelmesini istiyoruz ancak çözüm böyle olmaz. Biz sağduyunun sesiyiz. Doğru neyse onu söyleyip uyarmaya devam ediyoruz. En son dağdaki eşkıya bir açıklama yaptı. 'Üç aşamalı bir süreç' dedi. Birincisi 8 Mayıs’ta çekilmelerin başlaması, ikincisi kanunların çıkarılması, üçüncüsü de normalleşme sürecinin başlaması” diye konuştu.
“SUNİ GÜNDEMLER OLUŞTURULUYOR”
Meclis'te suni gündemlerin oluşturulduğunu iddia eden Destici, “Bu gündemlerle kendi aralarında siyasi ahlakin dışında sözler sarf ederek halkı kamplaştırdılar. Buradan da siyasi geleceklerini kurdular. Böyle bir şeyi ben doğru bulmuyorum. Böyle bir siyasi geleceği de hiçbir zaman arzu etmedim. Biz partimizin çıkarlarını değil, ülkemizin çıkarlarını her zaman öne koyduk. Bugün baktığımızda temel problemlerinin hiçbirinin çözülememiş olduğunu görüyoruz. Başta terör problemi, işsizlik, dış ve iç borçlanma problemleri çözülmedi. Bu ülkede çalışanların yüzde 47’si asgari ücrete mahkum edilmiş durumda. Bu rakam Türkiye’de açlık sınırı altında. 8 milyon emekli de açlık sınırı altında” dedi.
“TÜRKİYE’NİN BİR BÖLGESİ ÖZERK OLACAK”
Türkiye’nin bir bölgesinin özerk hale geleceğini savunan Destici şunları söyledi:
“Son çıkarılan 4. Yargı Paketi ile KCK suçu işleyen kimse cezaevinde kalmadı. Serbest kalmaları bir şey değil ancak bunların işlediği suçlar artık suç değil. Niye bu kadar operasyon yapıldı? Bunlar bir günde niye yasal hale geldi? Bu yargı paketlerinin 5’incisi ve 6’ıncısı çıkarılacak. Bununla birlikte PKK’ya bağlı olanlara bir af gelecek. Türkiye’nin bir bölgesi özerk hale gelecek. Burada başka bir bayrak çekilecek. Eğitim dilimize yeni bir dil gelecek. Bunları göreceğiz.”
Destici, yerel seçimleri önemsediklerini de belirterek, “Yeni yasal düzenlemelerle yeni seçime girilecek. Önümüzdeki seçimlerde Eskişehir’de burada sevilen, tecrübeli adaylarla hemşehrilerimizin karşısına çıkacağız. Eskişehir’de hizmet etmek için, hizmete aday olacağız. Büyükşehir Belediyesi için hem başvuranlar var hem de bizim düşündüklerimiz var. Bütün noktalarda seçime katılacağız” diye ifade etti.
Açılışa AK Partili eski Tepebaşı Belediye Başkanı Tacettin Sarıoğlu’nun katılması ise dikkat çekti.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Meşhur Bilderberg toplantısına bu yıl hangi Türkler katılıyor

  Dışarıya tamamen kapalı bu kulüp, komplo teorisyenlerinin de sıkça beslendiği bir yer olma özelliğini taşıyor. Bu yıl, organizasyona 23 ül...