27 Mayıs 2013 Pazartesi

Fenerbahçe’de kalacak-gidecek listesi

2012-2013 sezonunda üç kupada birden mücadele eden Fenerbahçe transfer harekatına başladı. Sarı-lacivertli takımın gözden çıkardığı ve kadrosuna almak istediği isimleri sporx.com derledi

Share/Save/Bookmark Yazı boyutunu küçült Yazı boyutunu büyült

2012-13 sezonunda bir Türkiye rekoru kırarak 64 maça çıkan Fenerbahçe’de bazı isimler, beklenen etkiyi yaratamadı. Bazı oyuncular ise zorunluluktan veya alternatifsizlikten ötürü çıktıkları maçlarda, kendilerine gelen şansı iyi değerlendiremedi. Fenerbahçe gönderilecek bu isimlerin yerine daha kritik ve sahada daha verimli olabilecek oyuncuları kadrosuna eklemek için harekete geçti. İşte gönderilecek ve kadroya katılacak isimler.

Gönderilecek isimler

» Serdar Kesimal: Fenerbahçe’nin Kayserispor’dan büyük umutlarla transfer ettiği Serdar, kendisine gelen şansları iyi değerlendiremedi. Müdahalelerinde başarısız olan, savunmanın arkasına adam kaçıran Serdar için sarı lacivertliler teklif bekliyor.


» Milos Krasic: Juventus’tan 7 milyon avro bedelle kadroya katılan Sırp kanat oyuncusu, sezon boyu fit bir görüntü çizmedi. Krasic’in İtalya veya Rusya’da bir takıma gitmesi bekleniyor.


» Miroslav Stoch: 2011/12’de Fenerbahçe’nin en önemli kozlarından biri olan Stoch, geçen sezon beklentilerin çok uzağında kaldı. Kocaman’dan nadiren şans bulan ve oldukça dağınık görünen Stoch, önümüzdeki sezonun planlarında yer almıyor.


» Sezer Öztürk: Aykut Kocaman’ın kadroya dahi almadığı Sezer’i isteyen takımlar arasında Beşiktaş bulunuyor.


» Cristian Baroni: Alex de Souza’nın gidişinden sonra hücuma daha yakın oynayan Cristian’ın yerine ara transferde Belhanda istenmiş fakat alınamamıştı. Baroni için Avrupa’dan taliplerin olduğu iddiaları geliyor. Fenerbahçe ve oyuncunun menfaatleri doğrultusunda Cristian’ın da transferine izin verilebilir.

Transferi düşünülenler

» Cenk Tosun: Pierre Webo ve Moussa Sow dışında sadece Semih Şentürk’ü kadrosunda bulunduran ve Semih’i de fazla kullanmayan Aykut Kocaman, Cenk’i bu mevkiye alarak yoğun maç temposuna karşı önlem almak istiyor.


» Ömer Toprak: Savunmaya kaliteli bir isim ekleyerek, burada da toplam kaliteyi artırmak isteyen Aykut Kocaman, Ömer Toprak’ı listesine aldı.


» Erkan Zengin: Sağ açıkta Dirk Kuyt dışında oynayacak isim bulumayan Aykut Kocaman bu bölgeyi Erkan Zengin’le kuvvetlendirmek istiyor.


» Veysel Sarı: Gökhan Gönül’den üç ay boyunca faydalanamayacak Fenerbahçe’nin, en kritik maçları sezon başında oynanacak UEFA Şampiyonlar Ligi ön eleme maçları. Burada sıkıntı yaşamak istemeyen Fenerbahçe, Veysel Sarı’yı kadrosuna dahil etmek istiyor.


» Van der Vaart: Hücuma dönük orta saha olarak, takım savunmasına yardım eden, skora katkı yapan ve paslarıyla kapanan savunmaları açacak bir isim arayan Fenerbahçe için van der Vaart bu hedefte aranan isimlerden biri olarak dikkat çekiyor.


SON 10 YILIN EN KÖTÜSÜ

Spor Toto Süper Lig’de 2012-2013 sezonunda 56 gol atan Fenerbahçe, son 10 yılın en kısır sezonunu yaşadı. Ligi altıncı sırada tamamladığı 2002-2003’te 55 gol atan sarı-lacivertliler, geride kalan sezonu ikinci sırada bitirmesine karşın rakip fileleri 56 kez havalandırdı. Kalesinde ise 39 gol gören Fenerbahçe, son dokuz yılın en çok gol yediği sezonunu geride bıraktı. Spor Toto Süper Lig’de bu sezon gollerinin büyük bölümünü maçların ikinci yarılarında atan Fenerbahçe’nin, yediği gollerin çoğunluğu ilk yarıda geldi. Attığı 56 golün 34’ünü ikinci yarıda kaydeden sarı-lacivertliler, yediği 39 golün ise 25’ini ilk yarıda kalesinde gördü. 2012-2013 sezonunda 64 resmi maç yapan Fenerbahçe, rakip filelere 103 gol attı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Meşhur Bilderberg toplantısına bu yıl hangi Türkler katılıyor

  Dışarıya tamamen kapalı bu kulüp, komplo teorisyenlerinin de sıkça beslendiği bir yer olma özelliğini taşıyor. Bu yıl, organizasyona 23 ül...