11 Mayıs 2011 Çarşamba

Yararlanabileceğiniz Türkçe Web Adresleri (Yenilikçi Öğretmenler)

Yararlanabileceğiniz Türkçe Web Adresleri 1: www.meb.gov.tr Millî Eğitim Bakanlığı web adresine girmekle e-eğitim, e-kütüphane (elektronik kitap, dergi ve yayımlar), Kongre ve Sempozyum duyurularına ulaĢmanız mümkündür. Öte yandan Proje Yönetimi‟ne ilgi duyanlar için Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü (Eğitek) http://egitek.meb.gov.tr tarafından hazırlanan siteyi de ziyaret etmek yaralı olacaktır. Yine Bakanlığın sayfasından Eğitim Yazılımları‟nın içine girdiğinizde karĢınıza çıkan; Fen Eğitimi, Ders Destek Merkezi, Soru Bankası, Deneme Sınavı, Türkçe Sözlük ve Ġmlâ Kılavuzu bölümleri son derece yararlı olacaktır. Bu sayfada Mevzuat, Anayasa, Belirli Gün ve Haftalar ve Tebliğler Dergisi bölümleri de kullanımınıza hazır beklemektedir. AnlaĢılacağı üzere son derece geliĢmiĢ hizmet ve bilgi ağı ile Bakanlık‟ın web sayfası sizler için son derece zengin bir kaynak olarak bulunmaktadır.
http://ttkb.meb.gov.tr Millî Eğitim Bakanlığı, Talim Terbiye Kurulu‟nun sayfasına girerek yeni Ġlköğretim Programları hakkındaki tüm Müfredat tanıtımı, program dosyaları, açıklamalar, ders planı örnekleri, VCDler, etkinlik ve değerlendirme örneklerini indirebilmeniz mümkündür. Ayrıca TTKB Öğretmen Portalı da (http://ttkb.meb.gov.tr/ogretmen) her öğretmenin üye olması gereken bir paylaĢım ağı olarak faydalanılmalıdır.
Atatürk ile ilgili bilgi ve resimleri edinebileceğiniz adresler;
www.ataturk.net, http://www.ada.net.tr/ataturk, http://www.atam.gov.tr, http://www.mkutup.gov.tr, http://www.turkishnews.com/Ataturk
1 Bu konuda yararlandığımız kaynaklardan biri; Buket Akkoyunlu‟nun yazmıĢ olduğu; “Eğitimde Ġnternet Kullanımı” isimli eser oldu. Böylesine yararlı bir kaynak için kendisine teĢekkürü bir borç biliyoruz.
22
Diğer yararlı bir adres ise Yüksek Öğretim Kurulu, YÖK‟e ait: www.yok.gov.tr. Bu sayfada tüm üniversitelerin eriĢim adresleri mevcuttur. Ayrıca Yüksek lisans ve Doktora ve daha fazla ilerleme imkanları, yurt dıĢı eğitim ve burs haberleri de bu sayfada yer almaktadır. Öğrencilerinizi lisenin son sınıflarında üniversiteye hazırlık döneminde bu adres aracılığı ile hazırlamak yararlı olacaktır.
CumhurbaĢkanlığı, ünlü diğer düĢünür ve bilim adamları için;
http://www.cankaya.gov.tr
http://www.kimkimdir.gen.tr siteleri,
Diğer bakanlıklar için;
http://www.fmd.org.tr ve
http://www.mfa.gov.tr incelenebilir.
Kültür Bakanlığının www.kultur.gov.tr ise; öğrenci ve öğretmenler için hazırlamıĢ olduğu yararlı bilgileri içeren sayfadır. www.kultur.gov.tr/kulturcocuk/index.html öğrencileriniz için Ģiir, Ģarkı ve masalları içeriyor.
Eğitim amaçlı diğer web adresleri ise; baĢta
www.biltek.tubitak.gov.tr olmak üzere;
http://www.egitim.com
http://www.ogretmenler.com
http://abctech.com
http://www.tebesir.com
Dijital Telif Hakları son derece önemli bir konudur. Örneğin sizin ve öğrencilerinizin uyması gereken kuralları http://library.bilkent.edu.tr/copyright.htm‟den örneğinde olduğu gibi hemen hemen her üniversitenin web adresinden indirebilirsiniz.
Kütüphane taramaya yönelik bir çalıĢma için en güzel kaynak, Millî Kütüphane: www.mkutup.gov.tr.
http://www.sanalmuze.org da çeĢitli sanat kaynaklarına ulaĢabileceğiniz bir adrestir.
23
Tarihi ve turistik bilgilendirme için;
http://www.turkishodyssey.com,
http://www.tarihvakfi.org.tr veya
http://www.turizm.gov.tr adresleri görülebilir.
Tiyatrolar konusunda; http://www.tiyatronline.com ziyaret edilebilir, geleneksel tiyatro bölümünde Karagöz ile ilgili bilgi bulanabilir.
Dil ile ilgili çalıĢmaları;
http://www.dilimiz.gen.tr/dilbilgisi/imla/imlakilavuzu.html
http://www.tdk.org.tr‟den bulabilirsiniz. Sözlük için;
http://www.seslisozluk.com iyi bir kaynaktır.
Ġlgi alanınız Ģiir ise; http://www.antoloji.com
Türkiye‟den çeĢitli manzara ve görüntülerin, haritaların ve müze adreslerinin bulunabileceği bir adres: http://www.discoverturkey.com.
Ulusal ve uluslararası bazda araĢtırmaya dayalı tarihi, coğrafik ve arkeolojik bir çalıĢma yürütmek için;
http://www.kesfetmekicinbak.com
http://www.eskimisir.org/tarih
http://www.scatar.20m.com
www.tema.org.tr
http://www.egitim.com/cocuk/index.asp
http://www.yorumcu.com/gezi
Neyi, nerede bulacağınızı bilemediğiniz durumlarda yardımınıza Türkçe arama motorları olan http://arabul.com, http://www.netbul.com
Gazetelerden haber indirmek konusunda, ilgili web sayfalarını bazı dergilerdir.
Müzikle ilgili sitelerden beğendiğiniz Ģarkıları indirmeniz ilgili web sayfalarını mümkündür.
24
Matematik ve Fen ile ilgili çalıĢmaları yönlendirmek için;
http://www.matematikce.kolayweb.com/anasayfa.htm http://www.bilimtarihi.org http://www.imo.hacettepe.edu.tr http://www.math.com http://www.testleronline.com http://botany.com ve http://sci.ege.edu.tr vb. Bankalarla ilgili bilgi için, banka web adresleri ziyaret edilebilir.
Uçak bileti rezerve ettirme gibi bir proje yürütürken bunu online yapmalarını olanaklı kılacak site; www.thy.com.tr vb. yararlı olacaktır.
Ana sınıflarından üniversitelere kadar olan okulları “k12.tr” uzantısı ile ulaĢılabilir. Örneğin; www.tevitol.k12.tr, www.sezin.k12.tr gibi. Bu konuda en detaylı bilgi yine MEB Web sitesinde bulunmaktadır.
Ġstediğiniz kitapları sanal kitapçılarda bulmanız mümkündür:
http://www.ideefixe.com http://www.pandora.com http://www.arkadas.com.tr vb

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Meşhur Bilderberg toplantısına bu yıl hangi Türkler katılıyor

  Dışarıya tamamen kapalı bu kulüp, komplo teorisyenlerinin de sıkça beslendiği bir yer olma özelliğini taşıyor. Bu yıl, organizasyona 23 ül...