11 Mayıs 2011 Çarşamba

Türkiye Yenilikçi Öğretmenler Programı

Türkiye Yenilikçi Öğretmenler Programı
Türkiye Yenilikçi Öğretmenler Programı‟nda Ģimdiye dek neler yapıldığı ve neler yapılacağını özetlemek gerekirse Ģöyle bir tablo karĢımıza çıkmaktadır.
1. Yurt dıĢındaki Yenilikçi Öğretmenler Programları incelendi.
2. Bizim yapı ve kültürümüze uygun, sürekli geliĢimi amaçlayan PUKÖ (Planla, Uygula, Kontrol et, Önlem al) odaklı bir “Türkiye Yenilikçi Öğretmenler Programı Stratejik Planı” hazırlandı.
3. Pilot çalıĢma için gönüllü öğretmenlerden oluĢan iki “Yenilikçi Öğretmenler” grubu eğitime alındı ve program baĢlatıldı.
4. Pilot grubun çalıĢmaları Aralık 2005 tarihinde tamamlandı ve öğretmenler sertifikalarını aldılar.
5. Pilot grup 39 öğretmeninin 23 projeyle katıldığı Türkiye Yenilikçi Öğretmenler Forumu 25 Mart 2006 tarihinde yapıldı.
6. Hazırlanan proje Kasım 2006 tarihinde Philadelphia‟da Dünya Yenilikçi Öğretmenler Forumu‟na katıldı ve dünya ikinciliği elde etti.
7. Pilot grupların dönütleri ve öğretmenlerin gösterdikleri davranıĢ değiĢiklikleri doğrultusunda, programda gerekli iyileĢtirmeler yapıldı ve eğitim içeriği Milli Eğitim Bakanlığı, Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü‟ne sunuldu.
8. 23 Ocak 2007 tarihinde imzalanan protokol gereği belirlenen 100 öğretmen dört grup halinde 30‟ar saatlik Birinci Kademe eğitimine alındı.
9. 29 Eylül 2007 tarihinde Ġstanbul‟da gerçekleĢtirilen Yenilikçi Öğretmenler Forumu‟na 43 proje katıldı. Kazanan projelerden iki tanesi 28-31 Ekim 2007 tarihleri arasında Helsinki‟de gerçekleĢtirilen Dünya Forumu‟nda Türkiye‟yi temsil ettiler.
10. 2007 Aralık ayında Rize ve Erzurum Hizmet-Ġçi Eğitim Enstitülerinde düzenlenen iki oturumla 42 öğretmen ve müdürleri programın Ġkinci Kademe eğitimi olan “EĢ Yönlendirme ve Liderlik” eğitimlerine katıldılar. Öğretmenlerimiz bu eğitimle “Kılavuz Yenilikçi Öğretmen” oldular.
11. Kılavuzluk görevini üstlenen ve -yine aynı eğitimlerle- üstlenecek olan öğretmenlerimiz “yenilikçi” anlayıĢı yeni müfredata uyarlayarak çalıĢmalarını planlı olarak sürdüreceklerdir.
7
Bundan sonraki adımlar çalıĢmaların Türkiye geneline yaygınlaĢtırılması ve “Yenilikçi Öğretmenler”in yanında “Yenilikçi Öğrenciler”in de yüreklendirilmesidir. Bu aĢamada programa katılan öğretmenlerimize çok iĢ düĢmektedir. Onlardan birer Yenilikçi Öğretmen olarak kendi sınıflarında iyileĢtirme yapmanın yanı sıra yan sınıftaki arkadaĢlarını da aynı geliĢim sürecine özendirmeleri ve bu konuda onlara her türlü desteği vermeleri beklenmektedir. Bu arada idarenin desteğini yanlarına almaları da son derece önemlidir. Her iki durumda da MEB-Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü ve Microsoft onların yanında olacaklar ve destekleyeceklerdir

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Meşhur Bilderberg toplantısına bu yıl hangi Türkler katılıyor

  Dışarıya tamamen kapalı bu kulüp, komplo teorisyenlerinin de sıkça beslendiği bir yer olma özelliğini taşıyor. Bu yıl, organizasyona 23 ül...