27 Mayıs 2011 Cuma

Öldüren virüs salatalıkla yayılmış

Öldüren virüs salatalıkla yayılmış26.05.2011 17:34






İspanya’dan getirilen salatalıkta virüs tespit edildi.



Almanya'da 4 kişinin mide bağırsak enfeksiyonuna yolaçan EHEC virüsü nedeniyle ölümüne yol açan hastalığın nedeni araştırılırken, İspanya’dan getirilen salatalıkta virüs tespit edildi.



Özellikle Almanya'nın kuzeyinde görülen ve kısa süre içinde hızla yayılan EHEC virüsüne yakalananların sayısının 600'e ulaştığı açıklarken, Aşağı Saksonya Eyaleti Sağlık Bakanlığı, 1 kişinin daha bu virüsten öldüğüne dair bilgiler olduğunu açıkladı. Robert Koch Enstitüsü hastalardan 140'ının kanlı ishal ve böbrek rahatsızlığından yakındığını bildirdi. Virüsün yol açtığı hastalığa şimdiye dek 14 eyalette rastlandı. Robert Koch Enstitüsü, hastaların çoğunun kadın olduğunu, bunun alışılmadık bir durum olduğunu bildirdi.



EHEC virüsüyle ilgili araştırmalar sürerken hastaların büyük bölümünün son günlerde ağırlıklı olarak domates, salatalık ve marul yediği tespit edildi. Virüs kaynağının gübre ya da kirli su olabileceği üzerinde durulurken Hamburg'daki Hijyen Enstitüsü Almanya'da yetişenlerin yanı sıra İspanya'dan getirilen salatalıklarda da EHEC virüsü tespit etti. Federal Sağlık Bakanı Daniel Bahr, EHEC virüsünün yayılmasıyla mücadele için alınan önlemleri şimdilik yeterli bulduğunu söyledi. Bakan, virüsün yayılması ve uluslararası bir sorun haline gelmesi halinde, kriz masası oluşturulacağını bildirdi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Meşhur Bilderberg toplantısına bu yıl hangi Türkler katılıyor

  Dışarıya tamamen kapalı bu kulüp, komplo teorisyenlerinin de sıkça beslendiği bir yer olma özelliğini taşıyor. Bu yıl, organizasyona 23 ül...