24 Haziran 2012 Pazar

"Türkiye'den Özür Dilemedik"

Şam yönetimi Türk uçağının düşürülmesi konusunda Türkiye'den hiç bir şekilde özür dilenmediğini açıkladı. Suriye Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Cihad Makdisi, yaptığı açıklamada,"Türkiye'den özür dilemedik" dedi
Suriye'de yönetime yakınlığı ile bilinen El İhbariye televizyonun yanı sıra Champress haber sitesi de Suriye Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Cihad Makdisi'nin açıklamasına dayandırdığı haberinde Suriye'nin hiç bir şekilde Türkiye'den özür dilemediğini duyurdu. Suriye medyası Makdisi'nin,"Uçağın düşürülmesi konusunda Türk hükümetinden hiç bir şekilde özür dilenmedi" şeklindeki açıklamasına yer verdi.
TÜRK TELEVİZYONLARINA BU BİR SAVUNMA DEMİŞTİ
Suriye Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Cihad Makdissi, A Haber'e verdiği röportajında RF-4E tipi keşif uçağının düşürülmesinin bir kaza olduğunu, kesinlikle bir saldırı olmadığını söylemişti.
A Haber'in canlı yayınında soruları yanıtlayan Makdissi, "Şu an için önemli olan şu ki, Türk ve Suriyeli deniz yetkilileri pilotları bulmak için birlikte çalışıyor. Umarım pilotları en kısa zamanda buluruz ve bu olayın üstesinden geliriz. Şuna dikkat edilmeli, Türkiye'ye karşı herhangi bir düşmanlık yoktu, sadece egemenliğimiz için savunmada bulunuldu... Bu bir kaza, kesinlikle saldırı değil" demişti.
Makdissi, olayın Suriye'nin hava sahası içinde meydana geldiğini ve uçağın enkazının da kendi karasularında bulunduğu için Türkiye ile koordineli arama çabaları yürüttüklerini ifade etmişti.
Makdissi, dün gece ordu sözcüsünün yapmış olduğu açıklamayı anımsatarak, savunma amaçlı ateş açıldığını ve uçak düşürüldükten sonra bunun Türk uçağı olduğunun anlaşıldığını iddia etmişti.
Makdissi'nin sözleri, Suriye'den dün yaşanan olayla ilgili şu ana kadar gelen ikinci resmi açıklama olmuştu. Dün gece geç saatlerde de Suriye ordu sözcüsü bir açıklama yaparak, uçak vurulduktan sonra Türk uçağı olduğunun anlaşıldığını söylemişti. Suriyeli yetkililer, bunun kasıtlı bir saldırı olmadığını ısrarla vurgulayarak, gerilimin dozunu düşürmeye çalışıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Meşhur Bilderberg toplantısına bu yıl hangi Türkler katılıyor

  Dışarıya tamamen kapalı bu kulüp, komplo teorisyenlerinin de sıkça beslendiği bir yer olma özelliğini taşıyor. Bu yıl, organizasyona 23 ül...