23 Haziran 2012 Cumartesi

UEFA’dan Fenerbahçe’ye “temiz kâğıdı” geldi; yataklara düşenler olmuş mudur?

UEFA, Fenerbahçe’ye ne diyecekti?

Bu sorunun yanıtını bekleyenlerin kulakları, UEFA’dan çıkacak karara, beklenen “temiz kâğıdı"na ayarlıydı.

UEFA’dan, kararların parça parça çıkacağı belli olmuştu. UEFA'nın, TFF’nin gönderdiği Avrupa kupalarına katılacak takımlar listesinden sadece Galatasaray ile Trabzonspor’a onay vermesi, bunu gösteriyordu.
Bugün UEFA'dan kararlar, parça parça geldi.

Bursaspor sevindi; Beşiktaş üzüldü. Bir başka sevinen de, Beşiktaş'ın yerine çağrılan  Eskişehirspor oldu.

Asıl beklenen, Fenerbahçe’yle ilgili karardı.

O da, Fenerbahçe’nin beklediği biçimde geldi.
(Katılıma uygunluk konusunda son kararın UEFA Disiplin Kurulu'nda olduğu kaydıyla, şu an itibari ile Fenerbahçe SK’nın UEFA karşılaşmalarına katılabilmesine karar verilmiştir.)

*****

UEFA’dan gelen onay, Galatasaray ile Trabzonspor cephesinde inanılmaz bir sevince yol açmış, demeçler art arda gelmişti:

“Şimdi önümüzü görüyoruz. Bu karar ile Türk takımlarının men edilme olasılığı ortadan kalktı. Biz de transferde adımlarımızı buna göre atacağız.”

(“Önünü görme”nin gerekçesi: Türk takımlarının men edilme olasılığı ortadan kalkması... Demek ki, hiçbir takıma ceza gelmeyecek. Söyleyene bakınca,  insan, yine de ne denmek istediğini tam anlayamıyor. “Türk takımları” derken bunu içinde Fenerbahçe de var mı, yok mu?)

“Karar ile Trabzonspor’un temiz olduğu tescil edildi. Önümüz açıldı ve yolumuza devam edeceğiz. Transfer konusunda planlarımızı buna göre yapacağız.”

(Yine “Ben temiz, sen kirli” türküsü. “Önü açılma”yla “transfer planlanması” arasında ilişki, kendilerine de bir ceza geleceğini, ama bundan kurtulunduğunu anlatmaz mı?)

Şimdiye kadar “transferlerde adım atmama”,  bundan sonra “transfer planları yapma”ya başlayacak olma, acaba nasıl açıklanabilir?

*****

Galatasaray ile Trabzonspor’a “temiz kâğıdı” çıkması, Fenerbahçe’ye çıkmaması, hemen klasik yorumu getirdi:

Fenerbahçe’ye ceza geldiği kesin!

Niye mi?

Fenerbahçe’yle ilgili “onay” gelmediğine göre ...

Oysa, “göre”den sonrasını olumsuz görenlerin aksine, TFF Başkanvekili Ufuk Özertem ile Fenerbahçe Başkanvekili Abdullah Kiğılı’nın açıklamaları, Fenerbahçe’yle ilgili kararın  niye çıkmadığını, akla en yatkın biçimde açıklıyordu:

“Evrakların çeviri ve incelemesi zaman alıyor.”

Daha da açarsak, Fenerbahçe’yle ilgili evraklar UEFA’ya geçen çarşamba gönderiliyor. İki takıma “onay” cuma günü çıktığına göre, Fenerbahçe üzerinden olumsuz sonuçlar çıkarmak, zorlama olur.

UEFA, TFF’nin kararlarına karşı ne yapacaktı?

TFF, neredeyse tüm takımları PFDK’ye sevk etti; ama takımlar, “temiz” çıktı. Tahkim Kurulu da aynı doğrultuda karar verdi.

TFF’ye göre takımların ceza almalarını gerektirecek bir durum yok/tu. Çünkü "şike, sahaya yansımamış"tı.

*****

Atalarımız ne güzel söylemiş:

Bekleyen derviş, muradına ermiş!

Geçen yıl,  “muradına ermiş”ler, yine aynı zevki, Fenerbahçe üzerinden tatmak, yaşamak istiyorlar/dı. Bekleniyordu ki, UEFA, Fenerbahçe’ye “Bu yıl da gelme!” desin.

Ve o beklenti içinde olanlar, bunu açıklamakta bir sakınca görmüyordu:

"Fenerbahçe'nin durumuna göre bu yıl da UEFA'nın bizi Devler Ligi'ne çağırma ihtimali var. Yeni sezonla ilgili her türlü çalışmayı yapıyoruz. Bakarsın UEFA, geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da Fenerbahçe'nin yerine bizi Şampiyonlar Ligi'ne çağırır.”

*****

Geçen sezon, UEFA, Fenerbahçe’ye “Şampiyonlar Ligi’ne seni almıyorum.” dedi. Sonra anlaşıldı ki, karar, eski TFF’nin talebi doğrultusunda alınmış. CAS'ta açılan dava, "gizli" olanı açığa vurdu. Sanılmıştı ki, "gizli" olan öyle kalacak. Platini de, Fenerbahçe kararını TFF'nin verdiğini açıklamıştı.
Şimdiki TFF’nin de aynı yolu izlemesi için canla başla çalışanlar vardı.

Ama bugünkü TFF, dünkünün aksine “dik” durdu!

UEFA da, “Gelme!” beklentisi içinde olanları “hüsran”a uğrattı.

Neler denmiyordu neler!...
Ne korkular, yanık kokusu misali çevreye yayılıyordu!

Fenerbahçe yüzünden, başta Milli Takım’a olmak üzere, Lig’deki takımlara da Avrupa yolu kapanacak/tı!

Yıllarca Avrupa’dan uzak kalacaktık!

Şimdi “hüsran”a uğrayanlar, “başkasının hakkı”na konanlar, bekliyordu ki; TFF, gizli kapaklı biçimde yazsın çizsin, UEFA da Fenerbahçe’ye Avrupa yolunu kapatsın.

Dedik ya, TFF “dik” durdu.

Beklenti içinde olanlar, UEFA’nın kararını duyunca, acaba yataklara düşerler mi?

Bekleyip göreceğiz!

Kuşkunuz olmasın, kendilerine gelince de, TFF’ye yüklenecekler; kelle isteyeceklerdir

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Meşhur Bilderberg toplantısına bu yıl hangi Türkler katılıyor

  Dışarıya tamamen kapalı bu kulüp, komplo teorisyenlerinin de sıkça beslendiği bir yer olma özelliğini taşıyor. Bu yıl, organizasyona 23 ül...