17 Mart 2013 Pazar

MİLLİ BAYRAMLARDA EK DERS VE TATİL SORUNU

PERSONELMEB NET/ÖZEL HABER
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile 19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı ve ertesi gününde öğretmen ve yöneticilere ek ders ücreti tam olarak ödeniyordu.  Ek ders ücretlerinden herhangi bir kesinti yapılmıyordu.
Ders görevinin yapılmış sayılacağı hâller
MADDE 16-
b) (Değişik :13/7/2007-2007/12399 B.K.K.) İl düzeyinde millî ve mahallî bayramların kutlamaları için kurulan hazırlık komitelerinde görevlendirilen yönetici ve öğretmenler, millî ve mahallî bayramların hazırlık çalışmalarına katılan yönetici ve öğretmenler, söz konusu bayramların hazırlık çalışmalarına ve törenlerine sınıf veya okul bütünlüğünde katılan öğrencilerin öğrenim gördüğü eğitim kurumlarının yönetici ve öğretmenleri ile millî bayramlar nedeniyle tatil edilen günlerde(1) ders görevlerini yerine getiremeyen yönetici ve öğretmenler, bu sürelerde üzerlerinde bulunan aylık karşılığı ders, varsa ek ders, ders niteliğinde yönetim ve hazırlık ve planlama görevlerini yapmış sayılırlar.
Geçen sene bu bayramların kutlama şekli değişti. Stadyumlarda artık bayram kutlamaları yapılmayacak. Burada sorun, hem derse girmeden ek ders ücreti ödenmesi olacak hem de ertesi günü okulların tatil olması! MEB bu hususta nasıl düzenleme yapacak bekleyip göreceğiz. 24 Nisan ve 20 Mayıs tarihlerinde okulların tatil olmasının nedeni ortadan kalkmıştır. Bayrama katılan öğrenci ve öğretmenler için yapılan düzenlemeden bu sene vazgeçilebilir. Kamuda çalışan diğer memurlar için 24 Nisan ve 20 Mayıs günleri tatil değil. Ek ders ücretleri açısından değerlendirdiğimizde ise diğer tatil günleri gibi değerlendirilebilir. Mesela yılbaşı tatili gibi…
23 Nisan ve 19 Mayıs ile ilgili bakanlığın vakit geçirmeden düzenleme yapması gerekir. Düzenlemeleri son dakika yapmayı gelenek haline getiren MEB acele etmelidir. Öğretmen ve yöneticilerin zihinlerinde soru işareti kalmaması gerekir.


Read more: http://www.mebpersoneli.com.tr/guncel/milli-bayramlarda-ek-ders-ve-tatil-sorunu-h82572.html#ixzz2NpEU7vke

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Meşhur Bilderberg toplantısına bu yıl hangi Türkler katılıyor

  Dışarıya tamamen kapalı bu kulüp, komplo teorisyenlerinin de sıkça beslendiği bir yer olma özelliğini taşıyor. Bu yıl, organizasyona 23 ül...