7 Ağustos 2010 Cumartesi

Fener - Paok

Fener, Yunan cehennemine düştü!
İsviçre'nin Nyon kentinde gerçekleştirilen kura çekiminde Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi Play-off turunda Yunanistan'ın PAOK takımı ile eşleşti.


Seyircisi çok ateşli
Fenerbahçe'nin UEFA Avrupa Ligi Play-Off turunda eşleştiği rakibi PAOK, 1926 yılında kurulan, özellikle ateşli seyircisiyle bilinen Yunan Ligi takımlarından. Maçlarını Thessaloniki şehrindeki 28 bin 701 kişilik Toumba Stadı'nda oynayan PAOK, tarihi boyunca iki kez Yunanistan Birinci Ligi şampiyonluğu, dört kez de Yunanistan Kupası sevinci yaşamış, Avrupa'da ise kayda değer herhangi bir başarı gösterememiştir.

UEFA sıralamasında 143. sırada
Teknik direktörlüğünü Yunan Pavlos Dermitzakis'in yaptığı ekip, geçen sezon ligi 62 puan 25 averajla üçüncü sırada bitirmişti. Şampiyonlar Ligi 3. Ön Eleme Turu'nda Hollanda'nın Ajax takımı karşısında ilk maçta deplasmanda 1-1 berabere kalan PAOK, rövanşta kendi sahasında 3-3 berabere kalarak elendi ve UEFA Avrupa Ligi Play-Off turunda mücadele etme hakkı kazandı. UEFA takım sıralamasında 143. sırada bulunan PAOK'un kaptanlığını kalecileri Kostas Chalkias yaparken, Yunan ekibinin kadrosundaki Bosnalı Zlatan Muslimovic dikkat çekiyor.

TURU RAHAT GEÇERİZ
Fenerbahçe Asbaşkanı İlhan Ekşioğlu, UEFA Avrupa Ligi Play-Off turunda Yunanistan'ın PAOK takımıyla eşleşmelerini değerlendirirken, "Beklediğimiz mücadeleyi gösterirsek, bizim için rahat bir tur olacak ve gruplara kalacağız" dedi.

İsviçre'nin Nyon kentindeki UEFA merkezinde gerçekleştirilen UEFA Avrupa Ligi play-off turu kura çekiminde Fenerbahçe'yi temsil eden İlhan Ekşioğlu, FBTV'ye yaptığı açıklamada, "Kura hayırlı olsun. Rakip kim olursa olsun, sahadaki futbolcular gerekli mücadeleyi göstermedikten sonra bir şey fark etmiyor. Beklediğimiz mücadeleyi gösterirsek, bizim için rahat bir tur olacak ve gruplara kalacağız. İlk maçın deplasmanda olması avantajlı olarak gözüküyor. Tabii tüm bunlar kağıt üzerinde gözüken şeyler ama esas olan sahadaki mücadele" diye konuştu.

Yunan ekibin kadrosunda şu futbolcular bulunuyor:
Kaleciler: Kresic, Glykos, Chalkias
Savunma: Boussaidi, Cirillo, Malezas, Contreras, Sznaucner, Savini, Zuela
Orta saha: Garcia, Vitolo, Sorlin, Fotakis, Koutsianikoulis, Ivic
Forvet: Salpingidis, Muslimovic, Sakis Papazoglou, Vieirinha, Filomeno, Athanasiadis

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Meşhur Bilderberg toplantısına bu yıl hangi Türkler katılıyor

  Dışarıya tamamen kapalı bu kulüp, komplo teorisyenlerinin de sıkça beslendiği bir yer olma özelliğini taşıyor. Bu yıl, organizasyona 23 ül...